Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanie, czy ktoś zna rozwiązanie na nowe zaktualizowane youtube, po aktualizacji , filmy w rozdzielczości 4k tną , po przywróceniu aplikacji do fabrycznej wszystko wraca do pełnej płynności.
Odinstaluj nowa wersje Youtube,zablokuj w sklepie Google automatyczne aktualizacje.
Dzięki, tak właśnie sam zrobiłem, ale w nowej wersji youtuba, jest możliwość przełączania kolejnych filmików wciskając dalej, a w starej nie ma i jeszcze parę innych drobnych rzeczy brak w starej wersji.
Cześć. Czy mógłby ktoś sprawdzić na modelu 49xe9005 czy wideo z linku działa płynnie bez zacięć w 2160p 60 fps https://www.youtube.com/watch?v=STSdb0BzEN8&t=17s
Problem z obrazem 4K 60fps występuje również na najnowszych modelach. Kupiłem obecnie telewizor 70" 70XF8305 i niestety ale na YT nadal obraz 4K 60FPS tnie. Mam nadzieję, że SONY podejmie jakieś działania w tym kierunku bo specjalnie zmieniłem poprzedni 65" telewizor SONY na tegoroczny. Według zapewnień sprzedawcy podobno zastosowano tu poprawiony X1, niestety zachowuje się dokłądnie tak samo jak na kilkuletnim 65XD7505, mam wrażenie żę to ten sam wbudowany CPU... Telewizor zachowuje się dokłądnie tak jakby hardware nie wyrabiał w przetworzeniu tych 60 klatek, poza tym w trakcie odtwarzania widać jak system się męczy, wykonanie prostej operacji zmiany głośności sprawia juz problem i zaskakuje po kilku sekundach. Czasami przy odtwarzaniu filmu w wysokiej jakości i próbie wykonania dodatkowej operacji potrafi się wyłączyć. Proszę aby SONY oficjalnie ustosunkowało się do tej usterki, lub nawiązało współpracę z YT aby dostosować aplikację do TV, mozę to kwestia specyficznego kodowania obrazu... nie wiem. W każdym razie na telewizorach LG czy Samsung problemy nie występują i materiały odtwarzane są super płynnie.
@marcinor napisał(a):Cześć. Czy mógłby ktoś sprawdzić na modelu 49xe9005 czy wideo z linku działa płynnie bez zacięć w 2160p 60 fps https://www.youtube.com/watch?v=STSdb0BzEN8&t=17s
Na moim 65XE9305 chodzi płynnie, bez żadnych zakłóceń.
W sumie fajny filmik do pokazania możliwości Soniaka.
Nie ma problemu , bo masz telewizor XE9305 z procesorem obrazu 4K HDR X1™ Extreme
Czyli warto było dołożyć parę groszy