Podziel się wrażeniami!
Po ostatniej aktualizacji oprogramowania układowego do wersji v6.4960 nie mogę nagrywać programów!
U mnie z kolei co jakiś czas nie widzi nagranych filmów. Pomaga miękki reset z pilota ( Na kilka dni), potem znowu to samo.
Spróbuj miekkiego resetu, ewentualnie wyrejestruj i zarejestruj ponownie HDD. Konieczne może też być przywrócenie tv do stanu fabrycznego.
Na nic miękki reset jest gorzej!
„informuję, że Platforma CANAL+ ma obowiązek do przeprowadzania okresowej aktualizacji oprogramowania sprzętu, na którym udostępniana jest oferta CANAL+. Jest to niezbędne dla zapewnienia właściwego bezpieczeństwa kodowania sygnału oraz z innych przyczyn technicznych, organizacyjnych i prawnych.
Dolecowo na modułach ma nie działać nagrywanie.”
Taką odpowiedź dostał @mikoko z forum-satkurier!
Najnowszy tv sony kupiony trzy miesiące temu i już wykastrowany z jednej z ważniejszych funkcji!
To jest przegięcie - sprawa ewidentnie do UOKiK
Platforma namawia na wymianę kart CAMELE na inne - mam moduł szary za spore pieniądze CYFRA+ z poprawnie działającą kartą i NAGRYWANIEM i nagle każe mi wymieniać namawia mnie i ponoszę z tego tytułu stratę oferty - jak chce mieć tą funkcjonalność którą miałem mam wynająć od nich odpłatnie dekoder - zostałem oszukany - rozsyłali pisma.