Podziel się wrażeniami!
Podczas oglądanie Netflixa na wewnętrznej apce co jakiś czas obraz się zatrzymuje na 2-3 sekundy, dźwięk cały czas leci, a po 3 sekundach obraz bardzo przyspiesza i potem jest normalnie aż po parunastu minutach znów podobnie się dzieje. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i rozwiązaniem tego problemu?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
No i przy okazji pojawi się w aktualizacjach do innych modeli.
A a propos głównego tematu to w moim sony kd-85xg8596 wczoraj po kilku godzinach oglądania Netflix z wbudowanej aplikacji przycięła tylko raz na sekundę. Czyżby Netflix coś naprawił ?
Jednak miałem rację. AppleTV aplikacja wymaga aktualizacji systemu. No i jest nareszcie
Mam pytanko odnośnie dolby vision w netfliks. Oglądam serial Gambit Królowej odpala mi się" dolby vision jasny" pomimo że jasność jest maksymalna to obraz ani nie jest super jasny, jakiś taki mdły bez kolorów, kontrastu.. Wpada w jakieś odcienie brązu... Czy tak to ma wyglądać??? Wszyscy zachwalaja jakość DV a ja tu nie widzę nic nadzwyczajnego.. Może coś powinienem ustawić???
Polecam profesjonalną kalibrację przeprowadzić. Wtedy będzie obraz naprawdę super. Samemu nie jesteś w stanie poustawiać
Kalibracja obrazu niewiele tutaj pomoże. Niestety ale Dolby Vision w telewizorach Sony to pięta achillesowa... Wiele już o tym pisano na rożnych forach, nie będę się tutaj powtarzał. Jeżeli możesz podpiąć do swojego TV poprzez HDMI zewnętrzne urządzenie z obsługą Netflix w 4K i HDR ale bez DV (lub DV można wyłączyć/wymusić HDR10), to obejrzyj za jego pośrednictwem ten sam serial w HDR (ale nie DV) i zobaczysz różnicę...
Jak tak popatrzeć na to forum to wydaje się że całe sony to jedna wielka pięta achillesowa...
A tutaj muszę w 100% przyznać koledze rację, niestety...
Mogę Ci podać moje ustawienia dla Netflix i DV dla Sony AG9, które być może sprawią, ze obraz wyda Ci się nieco mniej mdły i wyprany...