anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony 55W805C Android TV problem z dyskami USB

profile.country.PL.title
Kubac78
Użytkownik

Sony 55W805C Android TV problem z dyskami USB

Być może to kwestia kulawego jeszcze oprogramowania, ale mam problem z dyskami USB, które dotychczasowo bez problemu działały w 50W829b. Mianowicie po podpięciu do nowego TV z Androidem dyski czytają się i czytają i TV ich nie widzi. Po długim czasie pojawiają się jakieś pojedyncze filmy czy zdjęcia z folderach w zakładce Video czy Zdjęcia, ale chyba inaczej to powinno wyglądać. Po zainstalowaniu eksploratora pllików dysk z katalogami jest normalnie widziany, tylko jako karta SD. Ogólnie lipa straszna. Dziś postaram się zweryfikować to na innym telewizorze. Oprogramowanie oczywiście zaktualizowane. Odpowiedzi ze strony supportu Sony na razie brak.

16 ODPOW. 16
profile.country.pl_PL.title
Sony_Polska
Community Team

Witam, Czy, problem występuję po podłączeniu dysków do każdego z gniazd USB? Pozdrawiamy, Sony Polska
profile.country.PL.title
Kubac78
Użytkownik

Tak, podpiąłem też inny dysk z zewnętrznym zasilaniem - to samo. W eksploratorze plików ściągniętym z Google Store widzi dysk, a sam system nie widzi.
profile.country.PL.title
Kubac78
Użytkownik

Sprawdziłem w sklepie na modelu 55W756C - jest generalnie to samo z tym, że po eksploracji plików z zewnętrznej aplikacji działają pliki Video w mkv na systemowej przeglądarce Video, a  w moim modelu wyskakuje info, że niewłaściwy format.

Ale dysk również nie jest widziany przez aplikacje systemowe (Video, Zdjęcia itp).

LIPA drogie Sony ! 😞

Metatronus
Użytkownik

U mnie lista bugow Android TV jest zdecydowanie dluzsza - problem z dyskami wystepuje rowniez

https://community.sony.pl/t5/telewizory/kd-55x8509c-4k-android-tv-problemy/m-p/1962908#M21557

profile.country.PL.title
Kubac78
Użytkownik

Kolejny problem - telewizor nie chce się  zaktualizować. Wykrywa aktualizację, ale przy próbie pobrania wyskakuje błąd serwera, a przy aktualizacji USB nie kopiuje do końca pliku z dysku do telewizora tylko się restartuje. Nic nie pomaga, nawet przywrócenie telewizora do ustawień fabrycznych. Telewizor jest na sofcie 2242 z 23.06, który notabene zainstalował się online bez problemu.  Pisałem do supportu, ale kazali czekać i do dziś nie dostałem żadnej konkretnej odpowiedzi. Z tego co inni piszą u nich zainstalowało się bez problemu.

Metatronus
Użytkownik

U mnie ten z 29.06 zaistalowal sie bez problemu. I choc poczatkowo zdawalo sie ze przyniosl duza zmiane jezeli chodzi o wydajnosc to po tygodniu od zainstalowania jest zasadniczo bez zmian.. raz na 3 dni musze zrobic full restart zeby moc jakos z niego korzystac.. Wiec w sumie nic nie straciles :tongue:

profile.country.PL.title
Kubac78
Użytkownik

Już udało się zaktualizować z pomocą supportu. Ale faktycznie -  zmian żadnych nie widzę w stosunku do ostatniej wersji.

rokucza
Poszukiwacz

U mnie z kolei w przypadku odtwarzania części filmów z pamięci
USB dzwięk nie zgrywa sie z obrazem, sprawdzałem na komputerze oraz odtwarzaczu DVD i wszystko jest w porządku. W przypadku kilku filmów na pamieci USB, telewizor wybiera tylko nieliczne.

profile.country.pl_PL.title
Sony_Polska
Community Team

Witaj,

Przeprowadzałeś aktualizację oprogramowania? To powinno rozwiązać problem. Jeśli nie zalecamy reset i wgranie ostatniej aktualizacji.

Pozdrawiamy,

Sony Polska