- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony 55W805C Android TV problem z dyskami USB
Być może to kwestia kulawego jeszcze oprogramowania, ale mam problem z dyskami USB, które dotychczasowo bez problemu działały w 50W829b. Mianowicie po podpięciu do nowego TV z Androidem dyski czytają się i czytają i TV ich nie widzi. Po długim czasie pojawiają się jakieś pojedyncze filmy czy zdjęcia z folderach w zakładce Video czy Zdjęcia, ale chyba inaczej to powinno wyglądać. Po zainstalowaniu eksploratora pllików dysk z katalogami jest normalnie widziany, tylko jako karta SD. Ogólnie lipa straszna. Dziś postaram się zweryfikować to na innym telewizorze. Oprogramowanie oczywiście zaktualizowane. Odpowiedzi ze strony supportu Sony na razie brak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprawdziłem w sklepie na modelu 55W756C - jest generalnie to samo z tym, że po eksploracji plików z zewnętrznej aplikacji działają pliki Video w mkv na systemowej przeglądarce Video, a w moim modelu wyskakuje info, że niewłaściwy format.
Ale dysk również nie jest widziany przez aplikacje systemowe (Video, Zdjęcia itp).
LIPA drogie Sony ! 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie lista bugow Android TV jest zdecydowanie dluzsza - problem z dyskami wystepuje rowniez
https://community.sony.pl/t5/telewizory/kd-55x8509c-4k-android-tv-problemy/m-p/1962908#M21557
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kolejny problem - telewizor nie chce się zaktualizować. Wykrywa aktualizację, ale przy próbie pobrania wyskakuje błąd serwera, a przy aktualizacji USB nie kopiuje do końca pliku z dysku do telewizora tylko się restartuje. Nic nie pomaga, nawet przywrócenie telewizora do ustawień fabrycznych. Telewizor jest na sofcie 2242 z 23.06, który notabene zainstalował się online bez problemu. Pisałem do supportu, ale kazali czekać i do dziś nie dostałem żadnej konkretnej odpowiedzi. Z tego co inni piszą u nich zainstalowało się bez problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie ten z 29.06 zaistalowal sie bez problemu. I choc poczatkowo zdawalo sie ze przyniosl duza zmiane jezeli chodzi o wydajnosc to po tygodniu od zainstalowania jest zasadniczo bez zmian.. raz na 3 dni musze zrobic full restart zeby moc jakos z niego korzystac.. Wiec w sumie nic nie straciles
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Już udało się zaktualizować z pomocą supportu. Ale faktycznie - zmian żadnych nie widzę w stosunku do ostatniej wersji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie z kolei w przypadku odtwarzania części filmów z pamięci
USB dzwięk nie zgrywa sie z obrazem, sprawdzałem na komputerze oraz odtwarzaczu DVD i wszystko jest w porządku. W przypadku kilku filmów na pamieci USB, telewizor wybiera tylko nieliczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj,
Przeprowadzałeś aktualizację oprogramowania? To powinno rozwiązać problem. Jeśli nie zalecamy reset i wgranie ostatniej aktualizacji.
Pozdrawiamy,
Sony Polska
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »