anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony 55XH9505-jak wyswietlić obraz z komutera?

profile.country.PL.title
panikoc
Poszukiwacz

Sony 55XH9505-jak wyswietlić obraz z komutera?

Witam,

nie potrafię połączyć telewizora z komputerem (nie Macbook, nie Apple itp.) czy też z telefonem (sony) tak aby wyświetlać na telewizorze obraz z komputera czy telefonu. W LG była funkcja screen share a w Sony nie potrafię znaleźć czegoś podobnego. Proszę o dobre rady.

pozdrawiam

Arek

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
stanley50
Użytkownik

W moim xh9096 jak nacisnę na pilocie przycisk wejścia to mam server mediów i tam jest wyszczególniony mój laptop, oczywiście laptop musi być włączony. Natomiast w telefonie Samsung mam smart view i jak kliknę to mam obraz z telefonu na telewizorze.

profile.country.PL.title
panikoc
Poszukiwacz

Niestety w serwerze multimediów nie widać żadnego urządzenia, natomiast laptop widzi telewizor. Czy ktoś wie co zrobić żeby telewizor widział laptopa?

profile.country.PL.title
stanley50
Użytkownik

Tak bardzo dawno to robiłem że nie pamiętam dokładnie, ale żeby było wydać laptop i to co się udostępnia to włączyłem w Media Player coś związane ze strumieniowaniem. I teraz jak zmieniłem telewizor to laptop od razu był widziany.

profile.country.PL.title
panikoc
Poszukiwacz

Dzięki za rady - dzięki nim teraz telewizor połączył się jakoś z komputerem ale widoczne są jedynie jakieś foldery (listy odtwarzania, muzyka, obrazy, video) które są w zasadzie puste. W jednym znalazłem chyba tylko jakieś prinscreeny czy inne śmieci. Nadal nie mogę wyświetlić na ekranie telewizora ekranu komputera (nie mówiąc już o telefonie)

profile.country.PL.title
stanley50
Użytkownik

Chyba źle Cię zrozumiałem, nie ma możliwości wyświetlenia ekranu laptopa na telewizorze, nie no pewnie jakiś sposób jest, tylko po co? żeby oglądać ikonki. Można tylko przesłać strumieniowo z kompa na telewizor takie materiały jak filmy, zdjęcia, muzykę. Natomiast z telefonu jest taka możliwość, jednak telefon musi mieć smart view albo trzeba doinstalować że sklepu Play jakąś aplikację wspierającą kopię lustrzaną, jest tych aplikacji mnóstwo.

profile.country.PL.title
panikoc
Poszukiwacz

No to nie fajnie - niby taki top i nowość ten telewizor a funkcje gorsze od LG z 2016 czy 2017 roku. Jednak dziękuję ze poświęcony czas i rady.

pozdrawiam