anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia Kd55xf8596 problem z wlaczeniem

profile.country.PL.title
kubestino
Nowicjusz

Sony Bravia Kd55xf8596 problem z wlaczeniem

Witam. Zakupiłem TV wczoraj. Aktualnie wprowadzam się na nowe mieszkanie i nie mam tu ani anteny i internetu. Postanowiłem sprawdzić TV i udostępniłem internet z telefonu do TV (utworzyłem hotspot). Wyświetli mi się po dniu komunikat z aktualizacją. Chcialem ja zrobić i po wybraniu aktualizuj TV się wyłączył. Włączyłem go pilotem i na ekranie jest napis Sony i nic się nie dzieje od kilkunastu godzin. Piszą, że nie wyłączać z prądu TV bo mogę go popsuć. Nic się nie dzieje. Pilot i włącznik na TV nie reaguje. Musze wyjechać niedługo i nie wiem co robić. Wątpię, że coś się za aktualizuje a tv cały czas pokazuje tylko napis Sony. Pomocy.... 

Tagi (2)
3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Krajan101
Poszukiwacz

W/g mnie, sprawdź czy jest aktywne połączenie z internetem - być może, w trakcie aktualizacji nastapił jakiś błąd w pliku.

Co do wyłączenia.

Wyłączć zasilania telewizora nie można po wyświetleniu na ekranie ostrzeżenia o instalowaniu pliku aktualizacji.

W trakcie pobierania pliku można wyłączać telewizor.

Najlepiej skontaktuj się telefonicznie z serwisem SONY.

Pozdrawiam Krajan 101

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@kubestino zgosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpowiedź:

Proces aktualizacji przebiegł niepoprawnie i telewizor zawiesił się. W tym przypadku niestety nie ma innego rozwiązania, niż odłączenie na kilka sekund od zasilania, najlepiej po podłączeniu do stabilnego internetu. Aktualizacja powinna wystartować na nowo, jeśli tak się nie stanie to konieczna będzie weryfikacja serwisowa odbiornika:

https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Krajan101
Poszukiwacz

Pytanko: I jest OK ???