Podziel się wrażeniami!
Sony KD-43XH8505 Witam mam problem z odtwarzaniem zdjęć, filmów z zewnętrznego dysku na systemowym programie "odtwarzacz multimedialny" program widzi dysk ale nic na nim nie ma.. po odłączeniu dysku i ponownym podłączeniu widzi czasem 1 lub 2 foldery ale bez plików..
nie działa na żadnym dysku 1 i 2 TB.. system plików na każdym NTFS..
Pobrałem drugą aplikację o nazwie VLC i tam jest bez żadnego problemu wszystko śmiga aż miło każdy folder.. zdjęcie film.. problem dotyczy tylko aplikacji systemowej... telewizor był uruchomiony ponownie, odłączony od prądu, przywracanie ustawień fabrycznych nie pomogło... czyszczenie danych aplikacji odtwarzacz multimediow też nie przyniosło efektu. dodam że dysk jest bezpiecznie odlaczany z systemu za każdym razem. Może ktoś ma podobny problem.. i jakoś sobie poradził.. pozdrawiam
Cześć, zapytanie zostało zgłoszone do wsparcia technicznego. Damy znać jak pojawi się odpowiedź.
Witam, w modelach xh i xg, aplikacje systemowe to porażka, niestety posiadam te modele i android 9 nie współpracuje z odtwarzaczem multimedialnym. Powtarzająca się sytuacja to taka, ze często nawet nie widzi urządzeń w sieci, resety, czyszczenie pamięci, wymuszenie zamknięcia aplikacji i ponowne otwarcie oraz inne magiczne rozwiązania to pomoc na chwile i później to samo. Już nie wspomnę o AirPlay, nie wyświetla żadnych plików video lub zdjęć, zreszta pisałem o tym w innym poście.
Ogólnie to telewizory do oglądania tylko telewizji, istnieje mała szansa skorzystania z tych jakże prostych aplikacji po tuzinie restartów ale wyobraźcie sobie korzystanie z telefonu komórkowego i jego kolejny restart aby wykonać połączenie ........ .
Moja ocena........... 1/3 jednej gwiazdki na 5 możliwych i nie wiem czy nie zaszalałem.
Sry, że nie mogłem pomóc ale tu Ci nikt nie pomoże ponieważ twardogłowi od Sony popsuli i raczej mało prawdopodobne abyś mógł się cieszyć z tych prostych narzędzi w najbliższym czasie, na dowód powiem Ci, że w android 8 odtw. multim. jest podzielony na dwie aplikacje, mianowicie Album i Video, tu działa ok choć w aplikacji Video nie zawsze istnieje możliwość sterownia plikiem filmowym korzystając z przycisków funkcyjnych.
wczoraj udało mi się zobaczyć zawartość dysku w tej aplikacji systemowej.. oczywiście trwało to z 20 min.. porażka.. wystarczyło wyjść z aplikacji do TV i znowu na nośnik usb a dysk znowu zaczął mielić dane od początku i albo pokazał pliki albo nie wyświetlił zawartości.. drugi dysk przerobilem na exfat z nadzieją że coś pomoże ale bez skutecznie.. jest jeszcze gorzej... ale tylko w systemowej apce.. sprawdzałem VLC dodatkowo Nova Player i tam czyta bez zarzutów.. jak na tą chwilę jestem zawiedziony działaniem androida.. w swoim starszym 8 letnim tv podpinam dysk i zanim złapie pilot do ręki to już widzę zawartość dysku..
Witam czy wiadomo już coś w tej sprawie? albo czy ktoś ma podobny problem z tą aplikacją? po najnowszej aktualizacji problem nie ustąpił..
Dziś zaktualizowałem mój xg9505 do wersji pkg 6.5016.....
Aplikacja Media Player widzi zdjęcia z dysku zewnetrznego ale pliki wideo🤢, porażka, małe pojemności wideo musi wczytywać pewien czas a później i tak przerywa wyświetlanie, duże pojemności wideo - zabrakło mi czasu aby doczekać się wyświetlenia. Korzystając z Air Play jedynie mogę usłyszeć plik, na obejrzenie zdjęcia lub wideo nie ma szans, oczywiście iPhone i dysk zewnętrzny są w tej samej sieci WiFi.
Wcześniej oceniałem na 1/3 jednej gwiazdki, teraz dam pół gwiazdki ze względu na możliwość obejrzenia zdjęć z dysku zewnetrznego. Poza tym trudno mi zrozumieć w dalszym ciągu tak duże nie dopracowanie ze strony Sony 👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Moze po kolejnych 16 aktualizacjach uda się podnieść kciuk do góry