Podziel się wrażeniami!
Witam, posiadam telewizor Sony Kd-55xd7005 oraz koscolę PS4 1261b. Po właczeniu w tv funkicji Bravia sync oraz wszystkich jej podpunktów nie wykrywa mi ani PS4 ani Kina Domowego. Wczesniej miałem TV Samung i wszystko działało jak trzeba, jednym guzikiem z Ps4 odpalałem telewizor i kino a teraz nie chce mi to działać. Niby konsola Sony i telewizor tez Sony a jednak są z tym jakieś problemy. Dodam ze w konsoli mam właczoną funkcje sterowania przez HDMI i w kinie to samo. Jeżli miał ktoś podobny problem to proszę o pomoc.
Cześć,
Czy konsultowałeś się już w tej sprawie z naszym serwisem?
Pozdrawiamy.
Zespół Sony
Konsolę masz podłaczoną do TV czy do kina domowego?
@Kenvelo1991U mnie jest podobnie. Stara nagrywarka Sony AT-100(z bravia sync) nie jest wykrywana przez telewizor Sony W755. Tą samą nagrywarkę zawsze wykrywa stary telewizor Sony. Próbowałem różnych metod z angielskiego,niemieckiego forum i nici z tego.Więc raczej nic nie poradzisz. Chyba ,że Sony w nowym oprogramowaniu naprawi tę funkcję.Ale jest to raczej wątpliwe.
Konsole mam podłączona do tv i kino domowe tak samo. Musi dać się to jakoś zrobić bo nie chce mi się się wieżyc ze w starszym tv innej firmy działało a w tym nie działa 😕
W ustawieniach konsoli, w zakładce urządzenia masz włączoną opcję sterowania TV?
Tak, mam właczoną tą opcję i dalej nic sie nie dzieje ;/ Dodam ze ostatnio była aktualizacja oprogramowania Vectry i dekoder teraz uruchamia sie automatycznie jak odpalam telewizor a Ps4 dalej nie ;/
Witam,
Zgłosiłem Twój problem do supportu Sony - oto ich odpwoeidź:
Proszę o weryfikację jak będzie funkcjonować łączność BRAVIA Sync podczas połączenia tylko TV z PS4. Mogą występować problemy z komunikacją, gdy którekolwiek z podłączonych urządzeń nie jest w 100% zgodne ze standardem BRAVIA Sync.
Pozdrawiam
Wyłącz Bravia Sync. Zrestartuj TV. Włącz Bravię Sync, włącz wszystkie urządzenia, które chcesz podpiąć pod synchronizację. Jeśli nie pójdzie, spróbuj zmienić kolejność - najpierw urządzenia, później BS.