anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Kd-55xd7005 - Problem z Bravia Sync i Ps4

profile.country.PL.title
Kenvelo1991
Nowicjusz

Sony Kd-55xd7005 - Problem z Bravia Sync i Ps4

Witam, posiadam telewizor Sony Kd-55xd7005 oraz koscolę  PS4 1261b. Po właczeniu w tv funkicji Bravia sync oraz wszystkich jej podpunktów nie wykrywa mi ani PS4 ani Kina Domowego. Wczesniej miałem TV Samung i wszystko działało jak trzeba, jednym guzikiem z Ps4 odpalałem telewizor i kino a teraz nie chce mi to działać. Niby konsola Sony i telewizor tez Sony a jednak są z tym jakieś problemy. Dodam ze w konsoli mam właczoną funkcje sterowania przez HDMI i w kinie to samo. Jeżli miał ktoś podobny problem to proszę o pomoc.

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Cześć,

Czy konsultowałeś się już w tej sprawie z naszym serwisem?

Pozdrawiamy.

Zespół Sony

profile.country.PL.title
snovvy77
Użytkownik

Konsolę masz podłaczoną do TV czy do kina domowego?

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Kenvelo1991U mnie jest podobnie. Stara nagrywarka Sony AT-100(z bravia sync)  nie jest wykrywana przez telewizor Sony W755.  Tą samą nagrywarkę zawsze wykrywa stary telewizor Sony. Próbowałem różnych metod z angielskiego,niemieckiego forum i nici z tego.Więc raczej nic nie poradzisz. Chyba ,że Sony w nowym oprogramowaniu naprawi tę funkcję.Ale jest to raczej wątpliwe.

profile.country.PL.title
Kenvelo1991
Nowicjusz

Konsole mam podłączona do tv i kino domowe tak samo. Musi dać się to jakoś zrobić bo nie chce mi się się wieżyc ze w starszym tv innej firmy działało a w tym nie działa 😕 

profile.country.PL.title
snovvy77
Użytkownik

W ustawieniach konsoli, w zakładce urządzenia masz włączoną opcję sterowania TV?

profile.country.PL.title
Kenvelo1991
Nowicjusz

Tak, mam właczoną tą opcję i dalej nic sie nie dzieje ;/ Dodam ze ostatnio była aktualizacja oprogramowania Vectry i dekoder teraz uruchamia sie automatycznie jak odpalam telewizor a Ps4 dalej nie ;/

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Zgłosiłem Twój problem do supportu Sony - oto ich odpwoeidź:

Proszę o weryfikację jak będzie funkcjonować łączność BRAVIA Sync podczas połączenia tylko TV z PS4. Mogą występować problemy z komunikacją, gdy którekolwiek z podłączonych urządzeń nie jest w 100% zgodne ze standardem BRAVIA Sync.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
TomTheMenace
Użytkownik

Wyłącz Bravia Sync. Zrestartuj TV. Włącz Bravię Sync, włącz wszystkie urządzenia, które chcesz podpiąć pod synchronizację. Jeśli nie pójdzie, spróbuj zmienić kolejność - najpierw urządzenia, później BS.