anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY KD-65XF9005 Aplikacja MultimediaGo

profile.country.PL.title
Riczi1402
Poszukiwacz

SONY KD-65XF9005 Aplikacja MultimediaGo

Dzień dobry

Ktoś może ma problem ze znalezieniem aplikacji MultimediaGo , zakupiłem telewizor 14.02.2020 w Center Sony Gdańsk Matarnia gdzie pracownik salonu poinformował mnie iż aplikacja chodzi a dla mnie był to priorytet do oglądania telewizji po necie. Telewizor jeszcze się nie zaktualizował do 8.0

Pozdrawiam

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Kolego przed chwilą sprawdzałem i niestety aplikacja nie jest dostępna na android tv.Na smartfony można ściągnąć.

Kosecki
profile.country.PL.title
Riczi1402
Poszukiwacz

Dzwoniłem dzisiaj do "Salonu" i pracownik powiedział mi iż mogę ściągnąć sobie aplikacje z kompa na pendrive i spróbował w taki sposób sobie zainstalować... nie wiem czy to poskutkuje ale sprawdzę to dopiero jutro,  a ja nie to będę się starał zwrócić telewizor za wprowadzenie w błąd...

profile.country.PL.title
zofiawa
Poszukiwacz

Polecam zapoznanie się z informacjami odnośnie Multimedia GO pod linkiem https://www.multimediago.pl/document/how-it-works

Pierwsze zdanie brzmi następująco: "Multimedia GO to serwis internetowy i aplikacje pozwalające na oglądanie Twoich ulubionych programów telewizyjnych oraz filmów na komputerze, smartfonie, tablecie, a wkrótce także na telewizorach działających w technologii Smart TV.

Tak więc wychodzi na to, że aplikacja ta będzie dostępna w przyszłości i trzeba na to po prostu poczekać. Swoją drogą ciekawe jak to będzie rozwiązane bo logicznie rzecz biorąc nie po to Multimedia sprzedaje abonamenty z dekoderami żeby kupić jeden abonament i dekoder a na reszcie TV w domu zainstalować aplikację i mieć dostęp do tego samego. 

profile.country.PL.title
Riczi1402
Poszukiwacz

Tak właśnie mam... wykupiony abonament, dodatkowa usluga aby ogladac przez internet w drugim pokoju. Posiadam Smart tv Samsunga którego teraz wymieniłem na Sony i nie mam dostepu do telewizji przez neta, 

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@zofiawa   Na innych stronach pisze wyraźnie, że ta aplikacja jest dostępna na telewizorach Samsung Smart TV z roku 2012 lub nowszych. Dużo zależy o współpracy właściciela aplikacji z producentem telewizorów. W innych krajach jest podobnie. Przykładem może być Hiszpania i telewizja Orange w tym kraju. Tam aplikację można instalować na telewizorach LG, Samsung (rocznik 2012 i nowsze) , oraz telewizorach Sony android tv od 2015 roku.Można ją zainstalować na pięciu urządzeniach.  Czyli np. na pięciu telewizorach. A przecież są inne telewizory z android tv. Po prostu Philips, TCL( Thomson) nie dogadały się z firmą Orange.  Bo jak inaczej to wytłumaczyć?

@Riczi1402  Nikomu nie dogodzisz. Posiadacze Samsungów, czy LG  znowu narzekają na brak np. Kodi, WP Pilot itp. W Twoim telewizorze Sony masz możliwość różnych kombinacji. Możesz zainstalować przeglądarki z flash( np. Puffin TV) i oglądać poprzez przeglądarkę inne telewizje internetowe ,które nie są dostępne w sklepie google. Multimedia Go raczej też.  Możesz zainstalować inny sklep z aplikacjami.

W telewizorach LG, Samsung takich możliwości nie ma.