Podziel się wrażeniami!
Problem z pilotem od TV. Zmiana kanału przyciskiem "+" powoduje b.szybką zmianę kanałów do góry, aby to zatrzymać muszę skontrować przyciskiem "-". Wina TV czy pilota?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Mój tv jest z połowy 2020 roku. Android 9 zainstalowany już od jakiegoś czasu. I od czasu do czasu mam podobne zacinki pilota przy zmianie głośności czy kanałów. Rzadko ale jednak... Nowa bolączka, to system nie wstaje po zaniku prądu. Muszę wyjąć pendriva z nagraniami i uruchamiać tv przyciskiem z tyłu na obudowie. Nie wiem może coś się na nim zainstalowało i tv przez to głupieje. Ja będę miał czas i chęci to zarejestruję go od nowa do nagrywania i zobaczę,czy coś się zmieni. Przyznam, że zwykły zjadacz chleba, który nie siedzi na forach tego typu mógłby się trochę zdenerwować i oprzeć aż na serwisie...
od kilku dni mam to samo, też XF9005 tylko 65", przez ponad rok użytkowania taki problem nie występował, soft mam stary, z sierpnia 2018 (jeszcze android 7.0)
Cześć, zgłoszone do supportu technicznego. Damy znać, jak tylko pojawi się odpowiedź.
Witam,
Oto odpowiedź supportu:
Spróbuj na początku zresetować pilot:
-wyjmij baterie
-wciśnij przycisk włączania na pilocie przez 3 s
- włóż baterie
Problem powinien być rozwiązany.
Pozdrawiam
To dość ciekawe.
W Sony nawet piloty się zawieszają. Jakiś obłęd. W swojej 30-letniej karierze serwisanta sprzętu TV i Video nie spotkałem się w żadnym sprzęcie, aby pilot się zawiesił. Mistrzostwo świata w wykonaniu SONY 😞
Niestety, po zresetowaniu pilota ( wyjęcie bateri i naciskaniu przycisku zasilania ), pilot "zachowywał się normalnie przez dwa dni. Teraz mam błyskawiczne zmiany kanałów już nie tylko na "+" ale i w dół czyli na "-"
Czy pilot podlega wymianie?
To raczej sprawa softu. Też czasami mi się to zdarza, na 8-mce tego nie było. Nie sądzę, że przez pół roku mój pilot się już tak wyeksploatował...
Soft mojego pilota to 8.1.71.071
TV to najnowsze dostępne: ver.jądra 4.9.125 opr.ver.671401
U mnie te same softy i objawy, szczególnie jeżeli ciut dłużej przytrzymam przycisk głośności lub ostatnio zmiany kanału. Szczególnie w słuchawkach efekt jest piorunujący...
Zgłosiłem objawy działania pilota do serwisu. Dzisiaj otrzymałem nowego pilota, jak na razie działa bez zarzutów,
Wrócę do tematu po kilku dniach. Jak na razie zauważyłem , że po zmianie kanału nie ma chwilowego "śnieżenia" obrazu ( tak działo się na poprzedniku ). Muszę przyznać, że SERWIS zadziałał błyskawicznie!!! BRAWO!!!