Podziel się wrażeniami!
Ciekwe kiedy bedzie dostepna aplikacja HBO GO bo tv ma ANDROID i w tej chwili tylko dostepna aplikacja VOD ONET
Również interesuje mnie kwestia dostępności HBO Go na Android TV.
Jak się pytałem w HBO to odpowiedzili lakonicznie - "nie planują na chwilę obecną".
Może Sony albo Sony wraz z Google zrobiły by coś w tej sprawie? Bo obecnie chyba telewizory z Android TV są jedynymi, na których HBO Go nie działa.
Pośrednim rozwiązaniem jest Google Cast i odtwarzanie z aplikacji HBO GO na smartfona lub tablet.
To nie jest rozwiązanie tylko komplikowanie sobie życia.
Muszę uruchomić laptopa i zrobić "transmisje" na telewizor.
W takiej opcji po co mi telewizor za 3k zł, skoro to samo mogłem mieć na telewizorze za 1,5k, podłączając po kablu HDMI.
Poza tym chromcast jest zawodne na słabej sieci wifi (a niestety takie mam uwarunkowania techniczne, że jak chcę używać chromecasta to nie mogę nic innego na wifi robić bo się zapycha i film się zacina).
Druga kwestia, że w takiej sytuacji muszę mieć odpalone 2 urządzenia, czyli cągnie 2x więcej prądu.
Tak więc twoja propozycja jest niepraktyczna.
Problemem jest to, że Sony i Google nie chcą się dogadać aby HBO zrobiło aplikację na Androdid TV.
Jakoś na wszystkie inne systemy jest HBO Go i nie trzeba bawić się w kombinacje.
Napisałem że jest to pośrednie rozwiązanie.
Streaming "transmisja" filmu nie idzie przez dodatkowe urządzenie, tylko steruje TV (smartfona, laptopa, tablet, można po włączeniu filmu wyłączyć).
A próbowaliście KODI ?
A jak się ma KODI do płatnej usługi HBO Go?
witam,
też mam "not so smart" TV SONY. i oglądam dużo HBO GO. chrome casting w moim przypadku się zawiesza i to zarówno z telefonu, jak i laptopa.
w związku z czym wgrałam aplikację HBO GO z telefonu (plik.apk) na telewizor i działa teraz super, jedyne utrudnienie to nawigacja, ale mam opcję myszki w telefonie, więc tak sobie radzę nawet mam ikonkę HBO GO w widoku HOME.
gość z nickiem KarczmaTV wszsytko ładnie na youtube.com tłumaczy.
Dziękuję za miłe słowa. Proszę, wrzucam instrukcję:
https://www.youtube.com/watch?v=lbTojqcwVGo&feature=youtu.be
Twój post zainspirował mnie do zmiany ustawień i sprawdzenia aplikacji ponownie okazało się, że uruchomiona po kablu (net) nie działała jak trzeba, ale już z WiFi jest ok. Więc dziękuję za inspirację.
Tak, aplikacja działa i można ją zainstalować (HBO GO POLSKA, nie mylić zz HBO GO for AndroidTV) jedyny minus - obsługa. Bez klawiatury z touchpadem, myszki lub pilota z panelem dotykowym, nie podchodź.
Może mi za to ktoś wyjaśnić, co może być przyczyną że nie mam na aplikacji na telefonie w ogóle przycisku chromecast (jedynie po uruchomieniu filmu na dole jest ikona telefonu i monitora - ale nie jest aktywna). Na tablecie mam chromeast na górze ekranu obok logowania, ale nie jest aktywny - klikam ale nic się nie dzieje i analogicznie na dole mam ikonę telefon/monitor i nie jest aktywna.
Dodam, że chromesat działa poprawnie na tych urządzeniach.
Drugie pytanie, czy można obejść screenmirroring aby działał z HBO GO? wyświetla info: wyłącz drugi ekran.
A telefon masz na pewno w tej samej sieci WIFI co TV? może masz extendera WIFI? on może zaburzać Chrome Casta.
Mi pięknie działa Chrome Cast z laptopa, dwóch komórek (jedna Apple druga Android) na różnych zakładkach ale akurat HBO GO zawsze się wiesza na ładowaniu filmu... Jest ekran Loading i zwieszka. Nie wiem czy można na to coś poradzić. Wszystkie rozwiązania opisywane tu na forum, czyli zmianę ustawień czasu na sieciowe już wdrożyłam, sygnał WIFI mam dobry, i nadal się wiesza. Nie wiem co z tym fantem mogłabym jeszcze zrobić.