Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie,
mam problem z odczytem urządzeń zew. USB po instalacji systemu android marshmallow (Dodam, że uzywając android 5.0 nigdy nie miałem problemów z odtawarzaniem i byłem bardzo zadowolony z funkcjonowania systemu).
Aplikacje główne (Video, Album, Music) oraz np. KODI "nie widzą" urządzenia USB - nie pomógł reset do ustawień fabrycznych, podłączenie kabla USB do innych portów w TV...
Zauważyłem, że w ustawieniach w zakładce "Pamięc i resetowanie" telewizor wykrywa urządzenie. Możliwe, że jest jakaś opcja, która blokuje wyświetlenie zawartości zewnątrz...
Proszę o pomoc,
pozdrawiam
Dziękujemy za wiadomość. Przekazaliśmy Twoje pytanie naszemu zespołowi trenerskiemu.
Wrócimy z odpowiedzią możliwie jak najszybciej.
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Witam,
Mam ten sam problem w Sony KDL-50W807C, również proszę o pomoc
Pozdrawiam
Witam,
Z pomocą Pani na infolinii problem rozwiązany.
Musiałam sformatować dysk z pozycji telewizora. W ustawieniach zakładka "pamięć i resetowanie", a tam mimo, że nie widziało pendrive miałam 4 wyjścia "Dysk USB (innostor)" i musiałam sformatować je jako pamięć wewnętrzną urządzenia. Potem już pokazuje się konkretny dysk i trzeba w niego wejść i mamy trzy opcje do wyboru, a pośród nich bodajże "wymaż i sformatuj" (nie pamiętam dokładnie jak to było nazwane bo już tej opcji nie ma). Po sformatowaniu pendrive już działa poprawnie
Pozdrawiam
Taka sytacja nie może mieć miejsca, jeśli dysk był urządzeniem zewnętrznym. Jak rozumiem z pierwszego postu, użytkownik używał dysku ze swoimi danymi i te dane przestały być widoczne. Więc zasugerowane na infolinni rozwiązanie jedyne co zrobiło to przygotowało nośnik zewnętrzny do pracy z tym konkretnym urządzeniem lub samo formatowanie zostało wykonane po stronie telewizora a nie np. komputera. Więc owszem pomysł fajny, dla kogoś kto chce np. przygotować pendrive do pracy jedynie z telewizorem np. jako rozszerzenie pamięci wewnętrznej. W innym przypadku straciłabyś zawartość dysku.
Tak, owszem, ja też używałam pendrive'a jako dysk zewnętrzny. Aktualizacja jednak zrobiła jakiegoś psikusa.
I tak - straciłam z niego wszystkie pliki, ale miałam je na komputerze, więc nie zrobiło mi to różnicy. (Wystarczy je przed formatowaniem zgrać)
Wcześniej formatowałam pendrive przez komputer, ale nic to nie dawało - Sony nadal nie widział żadnych urządzeń.
On został sformatowany jako dysk wewnętrzny tylko w 1 kroku, później pojawił się dopiero na liście dostępnych urządzeń i po wejściu w niego mogłam go sformatować ponownie do zera i przestał być dyskiem wewnętrznym, a normalnym nośnikiem zewnętrznym. Teraz wszystko działa, mogę zgrywać na niego filmy z komputera, tak jak wcześniej i Sony go widzi tak jak powinien.
[No i właśnie infolinia powiedziała, że jedyne co pomoże to formatowanie dysku z pozycji telewizora.]
..@paularoza - zrobiłem tak jak opisałaś i jedyne co uzyskałem to to, że komputer nie "widzi" teraz dysku. Jak więc mam teraz nagrać na niego swoje materiały?