anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony KDL-50W809C - Problem z urządzeniami USB po aktualizacji

mat.krk
Poszukiwacz

Sony KDL-50W809C - Problem z urządzeniami USB po aktualizacji

Witam serdecznie,

mam problem z odczytem urządzeń zew. USB po instalacji systemu android marshmallow (Dodam, że uzywając android 5.0 nigdy nie miałem problemów z odtawarzaniem i byłem bardzo zadowolony z funkcjonowania systemu).

Aplikacje główne (Video, Album, Music) oraz np. KODI "nie widzą" urządzenia USB - nie pomógł reset do ustawień fabrycznych, podłączenie kabla USB do innych portów w TV...

Zauważyłem, że w ustawieniach w zakładce "Pamięc i resetowanie" telewizor wykrywa urządzenie. Możliwe, że jest jakaś opcja, która blokuje wyświetlenie zawartości zewnątrz...

Proszę o pomoc,

pozdrawiam

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za wiadomość. Przekazaliśmy Twoje pytanie naszemu zespołowi trenerskiemu. 

Wrócimy z odpowiedzią możliwie jak najszybciej.

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

paularozalia
Poszukiwacz

Witam, 

Mam ten sam problem w Sony KDL-50W807C, również proszę o pomoc

Pozdrawiam

paularozalia
Poszukiwacz

Witam, 

Z pomocą Pani na infolinii problem rozwiązany. 

Musiałam sformatować dysk z pozycji telewizora. W ustawieniach zakładka "pamięć i resetowanie", a tam mimo, że nie widziało pendrive miałam 4 wyjścia "Dysk USB (innostor)" i musiałam sformatować je jako pamięć wewnętrzną urządzenia. Potem już pokazuje się konkretny dysk i trzeba w niego wejść i mamy trzy opcje do wyboru, a pośród nich bodajże "wymaż i sformatuj" (nie pamiętam dokładnie jak to było nazwane bo już tej opcji nie ma). Po sformatowaniu pendrive już działa poprawnie :slight_smile:

Pozdrawiam :slight_smile: 

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Taka sytacja nie może mieć miejsca, jeśli dysk był urządzeniem zewnętrznym. Jak rozumiem z pierwszego postu, użytkownik używał dysku ze swoimi danymi i te dane przestały być widoczne. Więc zasugerowane na infolinni rozwiązanie jedyne co zrobiło to przygotowało nośnik zewnętrzny do pracy z tym konkretnym urządzeniem lub samo formatowanie zostało wykonane po stronie telewizora a nie np. komputera. Więc owszem pomysł fajny, dla kogoś kto chce np. przygotować pendrive do pracy jedynie z telewizorem np. jako rozszerzenie pamięci wewnętrznej. W innym przypadku straciłabyś zawartość dysku. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
paularozalia
Poszukiwacz

Tak, owszem, ja też używałam pendrive'a jako dysk zewnętrzny. Aktualizacja jednak zrobiła jakiegoś psikusa. 

I tak - straciłam z niego wszystkie pliki, ale miałam je na komputerze, więc nie zrobiło mi to różnicy. (Wystarczy je przed formatowaniem zgrać)

Wcześniej formatowałam pendrive przez komputer, ale nic to nie dawało - Sony nadal nie widział żadnych urządzeń. 

On został sformatowany jako dysk wewnętrzny tylko w 1 kroku, później pojawił się dopiero na liście dostępnych urządzeń i po wejściu w niego mogłam go sformatować ponownie do zera i przestał być dyskiem wewnętrznym, a normalnym nośnikiem zewnętrznym. Teraz wszystko działa, mogę zgrywać na niego filmy z komputera, tak jak wcześniej i Sony go widzi tak jak powinien. 

[No i właśnie infolinia powiedziała, że jedyne co pomoże to formatowanie dysku z pozycji telewizora.]

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

..@paularoza - zrobiłem tak jak opisałaś i jedyne co uzyskałem to to, że komputer nie "widzi" teraz dysku. Jak więc mam teraz nagrać na niego swoje materiały?