Podziel się wrażeniami!
Witam,
planuję zakup telewizora dla mojej mamy. Jak to każda mama uwielbia polskie seriale i tutaj moje pytanie. Czy w TV Sony KDL-55W755C są aplikacje typu vod tvp, vod tvn, ipla ?
Cześć.
Fabryczie sa preinstalowane ale poprostu są, ja z nich nie korzystam, bo średnio działają.
Mozna dograć sobie onet VOD, i kodi. No i jest YT
pozdrawiam,
M
Dziękujemy za zapytanie.
Owy model posiada Android TV co gwarantuje łatwy dostęp do szerokiej gamy aplikacji jak np. Netflix, ipla, vod.tvp.pl czy tvn.player.
Więcej informacji na stronie modelu:
Pozdrawiamy, zespół Sony
A mógłbyś rozwinąć stwierdzenie 'średnio działają' ?
Czyli rozumiem że te aplikacje daje nam sony a nie andorid tv ?
tak to sa aplikacje od sony.
Ja uzywam KODI i IPTV, KAbel natenowy mozna odłączyć.
W KODI instalujsze wtyczki z dostępem do serwisów VOD które cię interesują.
Dostęp do VOD jest legalny, nie które serwisy wymagaja opłaty,ale to zawsze tak jest.
Andorid TV toprawie taki sam andek co w tel tylko bardziej okrojony, nie ma takiej funkcjonalności.
Co to samego TV to mam KDL-50W809C kupiony w SC w Łodzi. TV się nie wiesza, działa norlamnie, to co inni pisza na tym forum, jakos u mnie nie występuje. Ogóelnie polecam z jakość obrazu, jakość wykonania-mój ma aluminiowa ramkę, za androida.
A i jeszcze zapomniałem, obsługuje klawiatue bezprzewodową logitecha.
Witam i przekazuję dodatkowe wskazówki:
Aplikacje internetowe w telewizorach Sony są zależne od dostawcy internetu (IP). Dodatkowo proszę upewnić się, że została wybrana "Polska" w opcji lokalizacja. W przypadku problemów z występowaniem aplikacji dodatkowo można wykonać przywrócenie ustawień fabrycznych w celu ich odświeżenia. Wskazane aplikacje powinny się pojawić na AndroidTV, jednak bez spełnienia powyższych warunków nie będą one dostępne.
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka_J
jesli ten model ma tak zly obraz jak moj kdl 65w855c to polecam poszukac wsrod innych firm. czuje, ze wyrzucilem 6500pln w bloto i jeszcze przeszedlem batalie z amatorskim serwisem i customer service