Podziel się wrażeniami!
Dzień Dobry Państwu,
Wczoraj na moim Sony KDL-55W755C automatycznie się pobrała aktualizacja i rozpoczął się process instalacji. Zgodnie z zaleceniami nie robiłem nc z TV dopóki aktualizacja się nie zainstalowała. Niestety pojawił się problem. Po aktualizacji sytem już nie wstaje. Android się nie uruchamia. Pojawia się animacja:
Po 3 minutach telewizor się restartuje. Pojawia się napis Sony i znowu przechodzi do tej animacji. I tak się dzieje non stop (już 48h).
Próbowałem odłączyć telewizor od zasilaia na dwie minuty oraz resetować pilotem. Niestety nic to nie pomaga.
Proszę o Pomoc
Poszukaj na forum było rozwiązanie na bootloopa a i tak masz szczęście ,że już Androida 6 masz bo przy piątce tylko serwis
@djrychuNajczęściej te rozwiązania pomagają na wszystkie problemy. Ale co z tego jak po kilku dniach(niejeddnokrotnie następnego dnia) problemy z prawidłowym działaniem znów sie pojawiają. Czy po każdym włączeniu telewizora mamy przeprowadzać tej najprostszy reset przez dłuzsze przytrzymanie przycisku wyłączania. Chyba nie w tym rzecz. Zresztą podobne problemy mają uzytkownicy telewizorów Philips. Tam jedyny ratunek to wyłączenie na chwilę z sieci. Trzeba równiez pamiętac, że dla większości posiadaczy telewizorów Sony z tej serii gwarancja kończy się w tym roku.
Pozdrawiam
Witam,
leczech moja propozycja przywrócenia ustawień fabrycznych tyczyła się sytuacji kiedy użytkownik aktualizuje sytem z Adnord 5 do 6. Niesety większosc osób tego nei robi a to pozwala rzowiązać wiele początkowych problemów. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to lek na wszystko.
Pozdrawiam