Podziel się wrażeniami!
Kupiłem TV SONY OLED XR-XR55A80L w listopadzie 2024 - on line w sklepie Sony Centre.
Po 2 miesiącach zgłosiłem reklamację wadliwej matrycy do sklepu (scentre.pl). Sklep skierował mnie do serwisu.
Serwisant zakwalifikował TV do wymiany - po 3 tygodniach otrzymałem TV teoretycznie nowy, okazało się, że był rok starszy od tego, który wymieniałem (produkcja 11.2023) matryca miała znacznie większe wady niż poprzednia oraz była powykrzywiana mechanicznie wraz z obudową - szpary na kilka mm itp. Zgłosiłem ponownie reklamację - po 14 dniach bez odpowiedzi zgłosiłem żądanie zwrotu pieniędzy dopiero wtedy przedstawiciel sklepu odpisał, że reklamacja została uznana i serwis dostarczy nowy TV. Serwis po kolejnych kilku dniach upominania się emailami dostarczył kolejny TV. Tym razem z datą produkcji 12.2023 rozpakowany i niekompletny (brak zaślepki na obudowie chroniącej gniazda) odmówiłem przyjęcia ponieważ wg w mnie TV nie był nowy. Telefonicznie Pan, który przedstawił sie jako szef sklepu SONY Centre stwierdził, że "data produkcji nie ma znaczenia" oraz żę telewizor jest mój i serwis może mnie teraz obciążyć kosztami magazynowani. Na moją sigestię, że skieruję sprawę do na drogę sądową odparł - "żadnej sprawy jeszcze nie przegraliśmy". Teraz nie mam ani kasy, ani telewizora. Ciekawe co firma SONY uważa o takim "Oficjalnym sklepie SONY". - gorąco odradzam.