Podziel się wrażeniami!
Witam,
Zaktualizowałem mojego Sony XE9005 do Android 8.0 OREO.
Teraz często mam problem z jego włączeniem i muszę go restartować, żeby wystartował.
Jak to naprawić?
ajtee91 Spróbuj odłączyć od prądu , a jeśli się po tym nie naprawi, to zrób reset do ustawieć fabrycznych.
Zgłaszano już podobny problem. Niedługo powinno pojawić się rozwiązanie tego problemu
Czy wiadomo coś odnośnie tej aktualizacji? Ponieważ używanie podstawowych funkcji TV jakim jest włączanie i wyłączanie to udręka po tej aktualizacji Oreo. Jest to bardzo irytujące, że w wcale nie najtańszym sprzęcie jakim był w chwili zakupy SONY xe9005 49cali nie da się normalnie używać przycisku power. Mimo mojej wielkiej sympatii do firmy SONY po okresie ostatnich miesięcy mogę z pewnością stwierdzić, że jest to mój ostatni produkt tej firmy.
Od tygodnia również mam podobny problem z uruchomieniem telewizora. Nie można włączyć odbiornika pilotem jak również przyciskiem na tylnej ściance. Dopiero wyjęcie wtyczki z gniazdka elektrycznego i ponowne włączenie (czyli reset) powoduję odblokowanie i możliwości włączenia telewizora pilotem. Sytuacja powtarza się dosyć regularnie co kilka dni.
Hej!
Ja mam 75" XF 9005 od około miesiąca i jest to samo- raz na jakiś czas TV nie chce się włączyć z pilota, ale po kilkunastu sek "zaskakuje" i się włącza. Problem z tym, że nie włącza się normalnie, ale jakby resrartuje (odpala się z 30 sek, wyskakuje logo androida itd- dokładnie tak samo jak przy miękkim resecie. Dzieje się tak tylko po co najmniej kilkugodzinnym nieoglądaniu telewicji (pierwsze odpalenie po nocy). Podejrzewam, że chodzi tu o ten tryb "czuwania" gdzie TV przez kilka godzin po wyłączeniu (zależy ile ustawisz) jest jeszcze w trybie uśpienia, dopiero później całkowicie się wyłącza.
Dodatkowo przez ten miesiąc miałem 2 razy sytuację, że TV nie chciał się włączyć zupełnie i musiałem wyciągać wtyczkę.
SONY, czy jest na to jakieś rozwiązanie? TV za 5-cio cyfrową sumę i problemy których chyba nawet w Mancie się nie znajdzie...
Acha, TV był juz resetowany do ustawień fabrycznych i to nie pomogło.
Cześć, może to coś pomoże w batalii z serwisem:
Poprzednik serii XE, seria XD jest objęta akcją serwisową z powodu działania identycznego jak Twój TV.
Mam podobny problem z 55XF9005, wyłącza się w najmniej oczekiwanym momencie + brak reakcji na próby włączenia pilotem i przyciskiem zasilania na tv. Pomaga tylko odłączenie wtyczki.
TV 2x w serwisie, ostatnio wrócił z informacją, że nie potwierdzają zgłaszanych usterek. TV oczywiście w już następnego dnia nie chciał się włączyć!
Witam,
@raddek1 na początek zrób miękki reset TV. Napisz też czy do TV masz podłączone jakieś inne urządzenia pod HDMI. Jeśli tak odłącz je sprawdź czy problem nadal występuje.
Pozdrawiam