Podziel się wrażeniami!
Witam,
w grudniu 2019 zakupiłem Sony XF9005 55. W zeszłym tygodniu telewizor poinformował mnie że jest dostępna aktualizacja oprogramowania. I od tamtego czasu zaczęły się problemy które dodam nie występowały wcześniej przed aktualizacją:
- po podłączeniu dysku czy to hdd czy ssd (oba 500 GB) nie wczytuje listy plików. Wcześniej od razu pojawiała się lista i bez problemów odtwarzałem każdy plik. Teraz czekam czasem z 20-30 minut i pojawia się lista lecz nie pełna. Pokaże jeden lub dwa foldery. Tak jest w aplikacji Video i w aplikacji VLC.
- wbudowana aplikacja video teraz nie odtwarza plików w 4K na kodeku x265 - wcześniej wszystko było w jak najlepszym porządku. Każdy plik był odtwarzany.
- mam podłączone AppleTV 4K i po aktualizacji TV gubi sygnał - sam przełączona na inne HDMI
Aktualizacja wyrządziła więcej szkód i dobrego.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Może macie podobne objawy.
A twardy reset pomoże wrócić do poprzedniego softu?
Twardy reset nie przywróci poprzedniej wersji,ale może przywrócić funkcjonalność telewizora.Jeśli to zrobisz to po przywróceniu pomiń logowanie do Google i wyszukiwanie kanałów.Przejdż do końca i wejdź w ustawienia i wyczyść najpierw pamięć podręczną.Po tym zaloguj się do Google i przejdź cały proces do końca włącznie z wyszukiwaniem kanałów i co tam potrzebujesz.Może to coś da.Pozdrawiam
Witam,
przywróciłem ustawienia początkowe tym razem pomijając logowanie się do konta Google. Przeszedłem proces do końca wraz z czyszczeniem pamięci podręcznej. Po czym podłączyłem dysk i nadal jest problem z czekaniem aż lista się załaduje sprawdzałem czas około 40 minut. Oczywiście filmy w kodeku x265 poprzez wbudowaną apkę video nie otwierają się. W takim przypadku chyba zgłoszę to jako reklamację.