anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony XF9005 ustawienia obrazu, Problemy z Netflix w Dolby Visiom

profile.country.PL.title
Slawek_M
Poszukiwacz

Sony XF9005 ustawienia obrazu, Problemy z Netflix w Dolby Visiom

Witam, od niedawna jestem użytkownikiem modelu XF9005 chciałem zapytać czy da się coś zrobić z napisami w Dolby Vision na Netflixie, albo jest jakiś sposób, aby wyłączyć DV na Netflixie ? Mam kłopot z wyświetlaniem napisów - migają, co prawda zmiana koloru na półprzezroczyste trochę pomogła, ale dalej miga, a poza tym nie zawsze obraz DV mi odpowiada.

Ewentualnie czy polecacie jakieś zmiany w parametrach obrazu w DV, czy da się tam coś poprawić ? 

Chciałem również zapytać o ziarnisty obraz, czy jest to normalne ? 

28 ODPOW. 28
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Slawek_M zgłosiłem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:

Zgłaszany problem przez klienta nie jest normalnym zjawiskiem i najlepiej by było, aby klient skontaktował się z naszą pomocą techniczną i wtedy zgłoszenie można będzie przesłać do naszych inżynierów. Klient także musi się upewnić, czy ma odpowiednią prędkość internetu (minimum 25mb/s)i zainstalował najnowszą aktualizację z naszej strony.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
rnb.soul
Poszukiwacz

Odpalam filmy tam gdzie jest DV przez kodi, instalujesz na kodi netflixa i tam mozna wyłaczyc DV, wtedy obraz mega. Tez mi nie odpowiada ten DV jakis ciemny i żółty.

profile.country.PL.title
Mopato
Użytkownik

Ale z tego co widzę na "kodi w pigułce"  Netflix przez kodi na tv z androidem to tylko obraz w SD? Czy w tej sytuacji ma to sens? 

profile.country.PL.title
rnb.soul
Poszukiwacz

Trzeba dobra wersje sciagnac na kodi. 

https://kodiwpigulce.pl/jak-zainstalowac-wtyczke-netflix-do-kodi-18-poradnik/

Wszystko działa w UHD z HDR, jak dla mnie rewelacja.

profile.country.PL.title
JanuszWro
Nowicjusz

Wczoraj zrobiłem aktualizację do androida 8. Oreo i wszystko się w Netflixie rozjechało 😕
Cały system Dolby Vision nie działa. 
Zresztą co ja będę pisał, nagrałem urywek filmu

https://youtu.be/zyRN9FwtHYs

profile.country.PL.title
JaroslawJ
Poszukiwacz

Dzień dobry,

mam ten sam problem. Dodatkowo włączając "Apps" lub "Home" mam "przyżółcony" obraz.  Jest to niedopuszczalne przy TV za taką cenę. Nie wspominając o TRAGICZNYM obrazie przy Dolby Vision - jaskrawy, sepia.

profile.country.PL.title
Frustrat
Użytkownik

Ostatnia aktualizacja zainstalowana ?  U mnie, przynajmniej tak mi się wydaje, po wgraniu ostatniego softu DV z YouTube zrobiło się bardziej nasycone, zwłaszcza materiały z czarnymi paskami pod i nad filmem. Same pasy przestały aż tak świecić jak wcześniej. No i czasami po takiej aktualizacji jak widzimy, że coś jest nie tak trzeba na początek zerować same ustawienia obrazu a jak i to nie pomaga zrobić reset fabryczny, czyli po takim resecie musimy całe ustawienia włącznie z listą kanałów, kontami i hasłami robić od początku.

profile.country.PL.title
JaroslawJ
Poszukiwacz

Tak, system oraz aplikacje mam aktualne. Robiłem reset do ustawień fabrycznych dwa razy. Nic się nie zmieniło. Obraz często robi się żółty czy to przy filmach czy w opcjach tv. 

profile.country.PL.title
Frustrat
Użytkownik

W jakim sensie żółty ? Cały żółty, czy tylko jakby lekko żółty odcień spowodowany np. zbyt dużym udziałem koloru zielonego ?