Podziel się wrażeniami!
Witajcie,
Mam pytanie czy Sony Bravia XR-55A84J posiada funkcję włączenia wyświetlania ekranu powitalnego przy uruchamianiu TV? Zauważyłem, że jak normalnie pilotem uruchamiam TV nie wyświetla się żaden ekran powitalny, ale jak restartuję TV funkcją "Uruchom ponownie" to wyświetla się logo Sony oraz Google TV. Można to gdzieś w ustawieniach włączyć?
Poszukaj w ustawienia -> preferencje, lub coś takiego, powinny tam być min. Ustawienia bannera informacyjnego. Co roku się te menu androida zmienia więc ciężko mi podać konkretną ścieżkę. Jeżeli nie znajdziesz to najprawdopodobniej ta opcja jest ukryta w ustawieniach serwisowych.
Dzięki za odpowiedź!
Szukałem wszędzie, mam jedynie w ustawieniach [...] -> System -> Zasilanie i energia -> Działanie po włączeniu możliwość ustawienia dwóch opcji. Pierwsza: Ekran główny - czyli TV po uruchomieniu otwiera się na panelu aplikacji Google TV. Druga opcja: Ostatnie źródło - czyli TV po uruchomieniu włącza się na ostatnio używanym źródle/kanale. Nie ma nic o logo, ekranie powitalnym itp. Pewnie, to nic wielkiego i zapewne kwestia przyzwyczajenia ale szkoda, że w sprzęcie za 7koła nie ma takiej opcji.... Co do ustawień serwisowych - nie jestem na tyle biegły żeby się w nich swobodnie poruszać.
Hmm, nie wiem czy o to chodzi. Ale to co opisujesz to jest normalne działanie systemu Android TV, tzn po załadowaniu systemu, po ponownym uruchomieniu (logo Sony i kręcące się kółeczka z android) system jest włączony i zgodnie z instrukcja tak ma być. Po wyłączeniu tv z pilota system się nie resetuje, tylko po ponownym włączeniu przywracana jest ostatnia pozycja np. program który oglądałeś przed zgaszeniem tv, lub menu główne. Czyli wyłączenie pilotem to jakby uśpienie w komputerze. Jedynie wyjęcie wtyczki z gniazdka lub długi nacisk przycisku wyłączania na pilocie wyświetli napis anuluj i uruchom ponownie, co spowoduje ładowanie systemu i pojawienie się tych plansz o które pytasz.
Dzięki! Do podobnego wniosku doszedłem.
Brak logo na powitanie nie zmienia faktu, że obraz i dźwięk w tym modelu - żyleta!