Podziel się wrażeniami!
Witam . To mo pierwszy temat wiec jesli go zle umiejscowiłem to przepraszam. Stoje przed zakupem telewizora Sony XE93 ale okazało się że TV który zarezerwowałem jest z wystawy i mam co do niego obawy bo sprzedawca twierdzi że działał na wystawie tylko dwa miesiące w co nie wierzę .Powiedzcie proszę krok po kroku jak w tym modelu włącza sie tryb serwisowy by sprawdzić ilość przepracowanych godzin i ile matryca świeciła bo wiem że tak można ale sprzedawca mówi że nie wie 😞 Z góry dziekuję za pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Kolego sprawa jest prosta,musisz telewizor wyłączyć pilotem,teraz po kolei wciskasz na pilocie skierowanym na tv sekwencję: i+ 5 volume- power[ten zielony].Pojawi się menu serwisowe z tabelką,na samym dole ostatni wiersz wygląda tak: xxxx-yyyy-zzzz,gdzie x to ilość przepracowanych godzin,a y to ilość włączeń odbiornika.Powtarzam i+ 5 volume- power. Jak będziesz chciał wyjść z menu, to wciskasz home[exit].
Dzieuje kolego za pomoc to dla mnie ważne i bardzo pomocne a nie chce wtopić kasy i kupić telewizor który był właczony w salonie przez 1 rok od premiery bo takie salony mają otwarte przez 10 lub 12 godzin dziennie wiec takiej ilości godzin oglądania to ja w dwa lata nie zrobie .
Kolego sprawa jest prosta,musisz telewizor wyłączyć pilotem,teraz po kolei wciskasz na pilocie skierowanym na tv sekwencję: i+ 5 volume- power[ten zielony].Pojawi się menu serwisowe z tabelką,na samym dole ostatni wiersz wygląda tak: xxxx-yyyy-zzzz,gdzie x to ilość przepracowanych godzin,a y to ilość włączeń odbiornika.Powtarzam i+ 5 volume- power. Jak będziesz chciał wyjść z menu, to wciskasz home[exit].
Witaj, a może pomożesz mi ze sprawdzeniem przepracowanych godzin w KD65XH9505.
Raczej tak samo, bo w xh9096 taka procedura jak wyżej.
Dzięki, sprawdzę.
Niestety, telewizor nie reaguje.
Cześć ,ja to samo chciałem sprawdzić dla KE-65XH9096 ale u mnie brak tabeli a jedynie na dole komunikat ze HDMI 3 ( ERC/ARC) tj. wejście na którym mam kablówkę. Prośba o pomoc.
Powinno zadziałać jeżeli wszystko po kolei dobrze jest wykonywane, może za wolno przyciski są naciskane. Przy wyłączonym tv cztery szybkie wciśnięcia jedno po drugim.
dziękuję, zadziałało, Pozdrawiam,