Podziel się wrażeniami!
Kupiłem telewizor jakieś 1,5 miesiąca temu przy poczatkowej kalibracji telewizor bez problemu wykrył sieć wi fi nie tylko moją ale i sąsiadów, you tube i inne aplikacje działały bez problemu.
Wczoraj rano wyskoczyła infomacja o aktualizacji oprogramowania ale, że wychodziłem do pracy to dałem "później". Po ponownym włączeniu telewizora nie widzi sieci wi fi próba wyszukania kończy się za każdym razem niepowodzeniem.
Jak to naprawić ? Może jakieś przywrócenie ustawień fabrycznych? Tylko jak przywrócę fakbryczne ustawienia szlak trafi wszystkie moje ustawienia obrazu i dźwięku.
Będę wdzięczny za podpowiedź
Witam,
Z Wifi były problemy przy starszych wersjach oprogramowana. Spróbuj zmienić kanał Wifi albo podłącz TV po kablu na czasu aktualizacji.
Pozdrawiam
Dziękuję za wskazówkę.
Choć telewizor zaraz po podłączeniu uzyskał aktualizację oprogramowania do najnowszej wersji i wszystko ładnie działało do wczoraj
A jak podłączenie kablem nie pomoże to inny spsób istnieje np przywrócenie ustawień fabrycznych ?
A co znaczy zmienić kanał Wi fi ? wszystkie pozostałem urządzenia mobilne jak laptop i smartfony wykrywają sieć.
Sieć Wifi może pracować na różnych kanałach (1 do np .14 w zależności od routera) na tej samej częstotliwości.
Aby sprawdzić na jakim kanale pracuje NAsza sieć wystarczy aplikacja na Android np .WiFi Analyzer. Jeśli checmy zmienić kanał można to zrobić w ustawieniach routera.
Pozdrawiam
Jeśli inne urządzenia prawidłowo pracują w tej sieci bezproblemowo to wątpliwe aby zmiana kanału coś dała. Ale wydaje mi się że w ustawieniach telewizora widziałem ręczne wprowadzanie parametrów sieci (nie wiem czy Twoj model to posiada). Moze warto w ten sposób?