Podziel się wrażeniami!
Mam laptopa z zainstalowanym systemem Windows 10. Chcę zrobić mirroring z laptopa na telewizor SONY KD43X85JAEP. Chcę, aby na telewizorze pojawiało się dokładnie to, co widzę na ekranie laptopa - niezależnie, czy jest to pulpit, przeglądarka internetowa albo Microsoft Word.
Robiłem wszystko, co zaleca Sony oraz co znalazłem w internecie, ale nic nie działa prawidłowo. Udaje się jedynie pokazać to, co jest na komputerze, za pomocą przeglądarki Chrome. Problem jest jednak w tym, że jest ok. sekundowe opóźnienie i tak nie da się pracować. Na moim drugim telewizorze, innej marki, wszystko działa idealnie. Laptop widzi tamten telewizor i bez trudu robię mirroring bez żadnych opóźnień.
Urządzenia (laptop i telewizor Sony) dostrzegają się nawzajem dopiero wtedy, gdy wchodzę w telewizorze do ustawień Wi-Fi Direct, ale nic z tego nie wynika. Laptop mieli i mieli i nie potrafi połączyć się z telewizorem.
Telewizor i laptop są połączone w tej samej sieci Wi-Fi. Zasięg jest bez zarzutu. W telewizorze mam najnowsze oprogramowanie.
Pracownik znanej sieci RTV/AGD nie potrafił mi pomóc.
edytowane
Witaj Radku, z pewnością wkrótce zgłosi się z odpowiedzią ktoś z forumowiczów - a tymczasem, czy kontaktowałeś się już w tej sprawie z Sony Support? Można to zrobić telefonicznie lub poprzez formularz, dane kontaktowe tutaj:
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J