anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

True HD w KD65X8505C i problem z Kodi

Avallone78
Poszukiwacz

True HD w KD65X8505C i problem z Kodi

Witam. Interesuje mnie to jak odtwarzając z klucza USB lub dysku SSD wyciagnąć na tym Sony True HD (Atmos). Odtwarza mi z dysku wszelkie filmy 4K i z tym problemu nie ma. Niestety nie daje rady dźwięku 7.1. Czy można to jakoś zaktualizować oprogramowaniem czy jestem skazany na zakup odtwarzacza 4K z 7.1?

Druga sprawa. W Kodi wszelkie filmy lepiej mi sie otwieraja, jest to kombajn. Niestety niektóre klatkuja ( tak jakby chcieć 4k obejrzeć na Full HD z tym że tu akurat problem wynikł z jednym filmem 1080p) Ten sam film przez aplikacje video dziala wysmienicie.

Pozdrawiam.

Tagi (2)
4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za zapytanie.

Sprawa została przekazana do naszego działu odpowiedzialnego za kategrię telewizory.

Po przeanalizowaniu przez nich problemu, wrócimy z odpowiedzią.

Pozdrawiamy, zespół Sony.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Poniżej znajdziesz listę odtwarzanych formatów dźwięku:

http://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/pl/contents/TP_codeclist_other.html

Nie widać tam Dolby TrueHD, ale wydaje mi się, że dźwięk możesz przekonwertować przez Kodi na PCM i wysłać do amplitunera.

Możesz też zajrzeć poniżej:

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=204687

Pozdrawiam

Avallone78
Poszukiwacz

Wyslałem maila do Sony o tej treści.

Witam. Zakupiłem telewizor X8505C i nie idzie mi na nim przez ARC dźwięk 7.1. ( konkretnie Atmos ale i żaden powyżej 5.1). Po prostu nie ma on kodeków na dzień dzisiejszy i jest to w specyfikacji napisane że do DD 5.1 i DTS 5.1 obsługuje. Szkoda tylko że nie ma tego na stronach sklepów bo na 7.1 mi zależało bez kupowania dodatkowego odtwarzacza sieciowego.
Moje pytanie więc jest takie. Czy Sony wypuści w przyszłości łatkę dzięki której dojdą kodeki które pozwolą na obsłużenie 7.1? Chociażby z tym samym problemem na przedpotopowym komputerze poradził sobie LAV Audio Filter ale to nie daje obrazu 4K ( przedpotopowy komp by się przy tym sfajczył robiąc fajerwerki na pół Paryża :slight_smile: )
Jaka więc jest na to realna szansa że tak nowoczesne telewizory jednak będą obsługiwać dźwięk który we wielu filmach stał się już standardem??
Pozdrawiam Artur Betcher

Niestety angielskiego nie znam żeby czytać ten wątek o dolby Atmos.

Avallone78
Poszukiwacz

I jeszcze jedna kwestia. Jak przez PCM?? Przeciez jak wysyłam PCM to mam wyłącznie dwa kanały i nawet nie ma 5.1. Chyba że istnieje jakaś możliwość ze wyślę całą wiązkę PCM a ampli rozkoduje to jako 7.1 ale nie wiem jak to zrobić bo mój poziom jest nieco za mały w tym temacie. Rozwiązał ktoś problem z Atmos w ten sposób??