anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV KD-49XG8396 Android 9

profile.country.PL.title
Marioo40
Poszukiwacz

TV KD-49XG8396 Android 9

Witam, po aktualizacji telewizora z androida 8 do 9 nie mogę wyłączyć paska informującego na telewizorze oraz znaleźć tej funkcji, dodam że na androidzie 8 była ta funkcja, jest to dość denerwujące.

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
newkind
Użytkownik

Też tak miałem na serii E, że pasek informacyjny wyskakiwał co 2-3 sekundy non stop. Wydaje się, że pomogło wyłączenie w Ustawienia > Oglądanie Telewizji > Pasek informacyjny. Bałem się, że będzie to tylko działać na telewizję na żywo, ale wychodzi na to, że to ustawienie ogólne.

profile.country.PL.title
Marioo40
Poszukiwacz

Przed aktualizacją w androidzie 8 była możliwość wyłączenia paska w home-ustawienia-ustawienia kanałów-pasek informacyjny i go wyłączasz, a w androidzie 9 po aktualizacji nie ma takiej funkcji.

W menu są tylko: Kanały, kontrola rodzicielska, zewnętrzne wejścia, konfiguracja urządzenia do nagrywania.

profile.country.PL.title
Frustrat
Użytkownik

W XF9005 na androidzie 9 nada jest taka możliwość. Ustawienia>oglądanie telewizji> pasek informacyjny.

profile.country.PL.title
Marioo40
Poszukiwacz

Ok.Rozumiem, że w moim modelu KD-49XG8396 funkcja ta jest niedostępna, chociaż dziwi mnie fakt że w android 8 była możliwość wyłączenia/włączenia. Mam nadzieję, że przy następnej aktualizacji zostanie to poprawione.

Ciekawy jestem czy inni posiadacze tego modelu mogą korzystać z tej funkcji po aktualizacji.

profile.country.PL.title
MiroEs
Użytkownik

Witam ja troszkę z innej beczki mam pytanie do uzytkownika Marioo40. Czy oby na pewno tv 49xg8396 otrzymał aktualizacje do Androida 9. Pytam bo sam taki posiadam, a według zrodel czy to z hdtvpolska.com, czy od sony nie był on uwzględniany do wspomnianej aktualizacji z 8 do 9. Obecnie posiadam 8. 

profile.country.PL.title
Marioo40
Poszukiwacz

Tak,mam wersje 9 ostatnia aktualizacja z dnia 18.11. 2020.

Aktualizacja oprogramowania  do wersji v6.7140.

profile.country.PL.title
MiroEs
Użytkownik

Ok, dzięki za odpowiedź. Tak więc czekam na swoją aktualizacje. 

profile.country.PL.title
stanley50
Użytkownik

A co tu czekać, jest na stronie Sony

profile.country.PL.title
Marioo40
Poszukiwacz

Czekam na odpowiedz ze strony Sony w sprawie problemu.Pozdrawiam