anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV KD-65XD8505 problem z YouTube, problem z soundbarem JBL SB400

cinek204
Poszukiwacz

TV KD-65XD8505 problem z YouTube, problem z soundbarem JBL SB400

Witam. Wczoraj przyszedł do mnie telewizor Sony  KD-65XD8505.

Po skonfigurowaniu telewizora odpaliłem YouTube by częściowo pozachwycać się skonwertowanym obrazem 4k. I tutaj pojawia się problem. Zarówno na laptopie jak i na Tv teściów innej marki te materiały chodzą płynnie bez żadnych przycięć. Zaznaczam że źródło internetu jest dla wszystkich urządzeń te samo. Natomiast na moim nowym nabytku strasznie tną się materiały, co chwila się buforują. Mało tego po uruchomieniu YouTube filmy nie przełańczają się odrazu do najwyższej jakości. Telewizor podłączony do sieci przez WIFI jak zresztą pozostałe urządzenia.

Następny problem mam z soundbarem.

Podłączyłem soundbar z tv za pomocą złączy hdmi arc, z sygnał z dekodera podłączyłem do tv hdmi 1. Telewizor gra i przez tv i przez soundbar bądź tylko przez tv. Co jet nie tak ?

Proszę o pomoc.

9 ODPOW. 9
cinek204
Poszukiwacz

Ok. YouTube działa prawidłowo, miałem problem z internetem. Ale problem soundbara dalej nie załatwiony.

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

w tv jest jedno tylko złącze hdmi arc i pod nie podłączyłeś soundbar ?

cinek204
Poszukiwacz

Tak, telewizor posiada jedno złącze arc, telewizor po podłączeniu z soundbarem przez złącza arc łączy się z soundbarem. W tym przypadku źródło sygnału również muszę podłączyć pod sounbar w tym przypadku jest to dekoder. W takiej konfiguracji soundbar działa w miarę dobrze, czasami potrafi się rozłączyć z tv. Menu ekranowe JBL działa.

Próbowałem też podłączyć źródło sygnału bezpośrednio pod tv a tv z soundbarem za pomocą złączy arc. Lecz w takiej konfiguracji telewizor raz na jakiś czas potrafi się rozłączyć od soundbara bądź dźwięk potrafi lecieć i z tv i z soundbara, mało tego w takiej konfiguracji nie widzę menu JBL bo ma ekranowe. Zależy mi na tym połączeniu gdyż po włączeniu opcji YouTube dźwięk z aplikacji leci w soundbarze a w przypadku pierwszego rozwiązania muszę ręcznie przełączać źródło w soundbarze.

profile.country.PL.title
hctomi
Użytkownik

ja miałem konfigurację soundbar przez hdmi arc do tv i dekoder z kablówki przez hdmi do tv i działało bez problemu. Po podłączeniu kompa przez hdmi do Tv także wszystko chodzi. Nigdy nie miałem podwójnego dźwięku z tv i soundbara

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Pierwsza sprawa youtube wydaje mi się ,że kłania się słabość routera po WiFi o ile full hd idzie o tyle 4k już nie sprawdź po kablu ,soundbar action menu dźwięk zaznacz kino domowe i zobacz wtedy czy coś się zmieniło.

cinek204
Poszukiwacz

Soundbarem action menu ? Gdzie to się znajduje i gdzie mam zaznaczyć ?

cinek204
Poszukiwacz

Miałem podłączony soundbar przez arc tv - arc soundbar i źródło dekoder do hdmi1 w soundbarze, po nocnej przerwie w oglądaniu i włączeniu tv z rana soundbar się nie uruchomił wraz z tv. To jest jakaś masakra.

Przełączyłem ponownie arc tv - arc soundbar i źródło dekoder pod hdmi 1 w tv. Wyskoczył napis "aktywny system audio" i dźwięk leciał tylko z soundbara po czym wyskoczył zaraz komunikat "z powodu błędu komunikacji z systemem audio działa głośnik tv".

Po wejściu w HOME-USTAWIENIA-DŹWIĘK-GŁOŚNIK-i ponownym włączeniu z Głośnik TV na System audio, sytuacja się powtarza i znów mamy dźwięk z tv i soundbara.

O co chodzi ?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

nie no na pilocie tv wybierz to co pisałem niemożliwe aby przy wybraniu kino domowe na tv był dźwięk z głośników tv.A jak nie to dawaj pełny restart albo miękki pełny z menu a miękki z pilota tv długo trzymasz zielony.

cinek204
Poszukiwacz

Wiec z pilota jak wybiorę action menu i wejdę w dźwięk to nie mam tam kina domowego. Jeśli chodzi o reset tv pełny już robiłem wcześniej, a po miękkim chwilę dobrze działało. po włączeniu i wyłączeniu tv ten sam problem, dźwięk z tv i soundbara.