anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV Sony KD-55XD9305 sam resetuje dekoder NC+ SAGEMCOM DSIW74

profile.country.PL.title
ajtee91
Użytkownik

TV Sony KD-55XD9305 sam resetuje dekoder NC+ SAGEMCOM DSIW74

Witam,

Od kiedy mam telewizor KD-55XD9305  podpięty do dekodera SAGEMCOM DSIW74 dzieją się dziwne rzeczy.

Mianowicie dekoder się sam resetuje, gdy odłącze kabel HDMI od TV takie coś nie ma miejsce.

Dekoder wcześniej, był podpięty do innego TV (Samsunga) i takie rzeczy się nie działy.

Jakby coś w TV wyzwalało reset dekodera.

Jakieś pomysły? 

Pozdrawiam.

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Zmień dekoder :slight_smile:

profile.country.PL.title
ajtee91
Użytkownik

Nie mają innych, no i nie jest to rozwiązanie jakiego poszukuje. Czy może jest jakaś opcja za to odpowiedzialna w TV ?

profile.country.PL.title
motor0
Poszukiwacz

Ja mam znajomego, który posiada kilkuletni telewizor marki Sony oraz odtwarzacz bluray marki LG. Telewizor również restartował mu ten odtwarzacz. Wypróbował kilka przewodów HDMI w tym najnowsze i drogie i nic nie pomagało dalej występowały restarty, aż w końcu trafił na taki przewód HDMI (jakaś tania wersja 1,4b), że restarty zanikły. Moja rada więc jest taka, aby popróbować różne kable HDMI (np. pożyczyć od znajomych lub rodziny) może się trafi taki kabel na którym restarty nie będą występować. Inna opcja to popróbować podłączyć tuner do innego wejścia HDMI, może to pomoże.
profile.country.PL.title
ajtee91
Użytkownik

Czy jest w stanie dowiedzieć się co to za kabel ma Twój znajomy? Może też bym sobie taki zamówił :slight_smile:

profile.country.PL.title
motor0
Poszukiwacz

Jest to kabel 3m na którym jest napis HIGH SPEED HDMI™ CABLE AWM STYLE 20276 80°C 30V VW-1, kupiony ze 2 lata temu na allegro od użytkownika N_G_S za ok. 20 zł. Niestety obecnie ten użytkownik nie na już w ofercie tych kabli. Nie wiadomo czy na tym kablu zjawisko restartu pomiędzy sony- SAGEMCOM by ustało (bo to inny sprzęt niż LG) dlatego pisałem żeby popróbować różnych przewodów HDMI niekoniecznie tych najdroższych.
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@ajtee91 wyłącz BraviaSync w TV i sprawdź czy tuner dalej się restartuje.

https://helpguide.sony.net/tv/caep1/v1/pl/04-07_03.html

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
bogdgob
Użytkownik

@ajtee91 

Mam podobny problem z restartem dekodera Orange poprzez Bravia 55XH9096 (Bravia sie resetuje i rownoczenie rebootuje sie dekoder).

Czy wyłączenie BraviaSync pomogłow w przypadku opisywanym tutaj?