Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich na forum Udało mi się zaktualizować mój Sony 55W807C do najnowszej wersji oprogramowania 3.865. Wszystko działa zdecydowanie lepiej, ale niedoskonale. Zdarzają się co jakiś czas niekontrolowane zamknięcia TV, ale nie o tym chciałem napisać. Mam drobną uwagę do parametryzowania poszczególnych wejść HDMI. W moim przypadku wybrałem sobie gniazdo HDMI 2 do którego podłączyłem dekoder Horizon z UPC. Zmieniłem nazwę tego złączą poprzez funkcję Home/Ustawienia/Zewnętrzne wejścia/Zarządzaj wejściami. Wybrałem Telewizja kablowa. Po naciśnięciu Home i potem wyborze wejścia Telewizja kablowa na górze ekranu po lewej stronie wyświetla się "HDMI 2 Dodatkowe wejście". Jak w kroku z akapitu 4 wybiorę np. Blu-ray po naciśnięciu wejścia z ekranu Home wyświetla się prawidłowo HDMI 2 Blu-ray. Mam wrażenie, że tylko dla opisu Telewizja kablowa nie został zrobiony skrót w ekranie po wyborze wejścia. W poprzednim oprogramowaniu również był ten błąd i teraz w aktualizacji został on powielony. Proszę przedstawiciela Sony o przekazanie tej informacji do działu lokalizacji. Dziękuję
Pierwsza rzecz jaką sprawdź to jaki masz dokładnie moduł bo polsat czasami daje stary moduł SCM 01 i 02. Najnowszy moduł to SCM 05. Jeśli masz stary moduł wymienią Ci go w dowolnym punkcie Polsat/Plus.
A tak naprawdę musisz się do tego przyzwyczaić. Nie jest to wina modułów tylko świetnie dopracowanego oprogramowania Sony.
Moduł barałem jakieś dwa miesiące temu (nie dalej), więc jest nadzieja, że nowy.
Sprawdzę po powrocie z pracy.
A wyłączenie kontroli rodzicielskiej naprawdę pomogło. Od razu szybciej się ładuje kanał i nie ma tych napisów, że program kodowany itd.
Wpadłem na pomysł, że być może sprawdzę to na moim koncie Posat - i oczywiście jest
Tylko dlaczego mam dwa do jednego numeru? - Pewnie nieważne...
Czyli wychodzi na to, że najnowszy mam
Mam takie same problemy jak wy:
- Restartowanie ciągłe
- Spowolnienie, lagowanie
- Czasami nie uruchamia się TV z CAM+ twierdząc, że nie mam uprawnień.
Nie potrafię zrozumieć jak można przy tak globalnym problemie nie komunikować klientom co z tym zrobią. Chyba, że Sony zwija interes, ma problemy.
u mnie czasem pisze żę niemozna odkodowć stacji zaraz po włączeniu tv wtedy zazwyczaj pomaga zwykła zmiana kanału, a czasami pisze że problem z kartą wtedy wyciągam moduł i wkładam z powrotem na żywca i zaraz zaskakuje dodam że wczesnie się nic takiego niedziało dopiero na androidzie 6 mam moduł nc+ prawie od 2 lat
Dokładnie tak samo jak piszecie zachowuje się mój Sony. Jestem już pewien, że to mój ostatni telewizor tej firmy...
Czy ktoś ma włączone oszczędzanie energii?
U mnie notorycznie się wyłacza.
Co ustawię, to na drugi dzień mam już wyłączone.
Czy jest na to jakiś sposób?
I jeszcze jedno pytanie - polecane aplikacje.
Można w jakiś sposób to usunąć?
Może nie cały pasek, ale część aplikacji, których nie mam zamiaru używać, a cały czas mi się wyświetlają.
Kolejne pytanie
Czy ktoś próbował podłączyć dysk SDD? (padł laptop i jedynie pozostał nowy dysk)
Będzie działało?
Zanim kupię przewód do podłączenia, to wolę zapytać najpierw.
Ja podłączyłem dysk sata z dwiema partycjami NTFS i fat32. U mnie wykrywa tv jedynie Usb1003 i nie otwiera. Pendrive 64 gb działa bez problemu. Być może to kwestia wielkość lub typu partycji. Dodatkowo dysk jest podłączony przez usb 5 m pod podłogą. Stad może być kłopot z zasilaniem