anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wrażenia po aktualizacji telewizora do Android TV 7.0

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Wrażenia po aktualizacji telewizora do Android TV 7.0

Od 31.05.17 dostępna będzie aktualizacja systemu Android do wersji 7.0

Dotyczy modeli telewizorów XE80 , XE83 , XE85 , XE90 , XE93 , XE94 , A1, XD70 , XD75 , XD80 , XD83 , ZD9.

Wpisujmy tutaj plusy i minusy nowej aktualizacji.

61 ODPOW. 61
profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Zapraszam: https://www.youtube.com/watch?v=0XhxNuHcW4M

Wspomnę tylko o tym, że SONY ruszyło z 7.0 a na horyzoncie Google już prezentuje Androida 8 oraz... AndroidTV na Androidzie 8. Nie lubicie paska rekomendacji? Zacznijcie się do niego przyzwyczajać bo podgląd nowego Androida O (TV) pokazuje, że rekomendacje staną się czymś całkowicie normalnym. Wcale nie zdziwię się, jeśli ekran HOME stanie się domyślnym ekranem nawet dla telewizorów i tak od niego będziemy zaczynali wybór źródła obrazu, a nie jak teraz, z domyślnie ustawionego. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV
Dopiero co publikowałem te materiały: - https://www.youtube.com/watch?v=8vLFi8thDa8 - https://www.youtube.com/watch?v=95SKGrJcJ5M http://helpguide.sony.net/androidtv-update/tn/v1/en-142/ A dziś, 31 maja, SONY rusza z aktualizacją AndroidTV do wersji 7.0. Jak to możliwe? Czas goni, konkurencja nie
profile.country.PL.title
JANEKS_1957
Użytkownik

• Tryb „obraz w obrazie”
  • Tryb ustawień na połowie ekranu
  • Wiele kont Google
  • Możliwość wyboru trybu oglądania telewizji z głównego menu przez naciśnięcie przycisku PROG +/- lub przycisku numerycznego
  • Funkcja wyszukiwania głosowego w przeglądarce internetowej

to sprawdziłem, działa

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

I w zasadzie więcej nie sprawdzisz, poza oczywiście sprawdzeniem ewentualnych błędów jakie pojawiały się do tej pory, czyli współpraca z tunerami i zewnętrznymi urządzeniami (HDMI, ARC, Optyka). Możesz sprawdzić co najwyżej jeszcze działanie USB (jego wyłączenie po wyłączeniu telewizora). Z ciekawości aktywuj opcje programisty jeśli wrześniej to robiłes, czy coś nowego się pojawilo. Można by rzucić okiem czy jest opcja domyślnego wyboru pamięci do zapisywania nowych gier aplikacji czyli pamięć telewizora lub zewnętrzna. Ewentualnie rozejrzeć się po Google Play bo na pewno pojawi się sporo nowych aplikacji kompatybilnych z 7 i AndroidTV. 

profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Delikatnie się zgrzałem czytając które tv dostaną aktualizację, nie widząc mojego XD85, więc zacząłem szukać.
Zanalazłem info, które mnie trochę uspokoiło.

Sony: Android TV 7.0 coming to 2017, 2016 & 2015 TVs

The Android TV operating system is on its third generation and at CES 2017 Sony confirmed to FlatpanelsHD that version 7.0 (Nougat) will reach 2017, 2016 and 2015 TVs. Sony also spoke about its plans for Dolby Vision, YouTube HDR and the HLG format.

Oraz info z polskiej strony opublikowane 2 maja.
http://www.fandroid.com.pl/android-7-nougat-sony-aktualizacja,14497

TheOnix
Poszukiwacz

Jak na razie XD7005 nie dostał aktualizacji.

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

Moje wrażenie jest takie, że dziś napisałem do Saturna że chcę zwrócić telewizor tytułem rękojmi za bubel. Bubel który stworzył nie sam producent co support SONY. Ich odpowiedzi na mailach są po prostu przerażające, co mail to inna odpowiedź. Tak fatalnej korespondencji z nikim jeszcze nie prowadziłem, żeby na nic nie umieć odpowiedzieć, żadnego maila nie czytają do końca. Nawet bazowych informacjo o swoich produktach nie mają, konsultują coś na co odpisują: sprawdziliśmy i u nas działa. Nie że, wie Pan u nas działa, niech Pan zrobi to i tamto, po prostu u nas działa i nara. Spierd*laj kliencie. Porównuję to do korespondencji z innymi serwisami SONY jak UK i to jest jak niebo i ziemia. 

profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Przerażające! 
Coraz bardziej żałuję wyboru. 
W niedziele poszedłem do Sony Center w Poznaniu popatrzeć co ciekawego tam jest. 
Przy okazji zapytałem, czy znajdą jakaś datę wydania poprawki do ostatniej aktualizacji. 
Obsługa w ogóle nie zorientowana, co się dzieje i jakie gówna wciskają klientom. Trochę ludzi wtedy było, a może raczej oglądających. Panowie Sony mieli zmieszane miny, gdy zacząłem wymieniać, co nie działa, że trzeba było płyty główne wymieniać. 
Wiedziałem, że bali się o antyreklamę przed obecnymi klientami. 
Próbowali mi wmówić, że problem z płytami był, ale w zeszłym roku i to nie u nas, tylko w UK :slight_smile: 
Gdybym nie miał wymienionej, to może i bym w to uwierzył. 
A oni, tak sobie myślę, pewnie sądzili, że przyszedł jakiś gość, który chce kupić tv i coś gdzieś słyszał, a teraz próbuje potwierdzić podchwytliwie info.
profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Przerażające! 
Coraz bardziej żałuję wyboru. 
W niedziele poszedłem do Sony Center w Poznaniu popatrzeć co ciekawego tam jest. 
Przy okazji zapytałem, czy znajdą jakaś datę wydania poprawki do ostatniej aktualizacji. 
Obsługa w ogóle nie zorientowana, co się dzieje i jakie gówna wciskają klientom. Trochę ludzi wtedy było, a może raczej oglądających. Panowie Sony mieli zmieszane miny, gdy zacząłem wymieniać, co nie działa, że trzeba było płyty główne wymieniać. 
Wiedziałem, że bali się o antyreklamę przed obecnymi klientami. 
Próbowali mi wmówić, że problem z płytami był, ale w zeszłym roku i to nie u nas, tylko w UK :slight_smile: 
Gdybym nie miał wymienionej, to może i bym w to uwierzył. 
A oni, tak sobie myślę, pewnie sądzili, że przyszedł jakiś gość, który chce kupić tv i coś gdzieś słyszał, a teraz próbuje potwierdzić podchwytliwie info.
profile.country.PL.title
XEandi
Poszukiwacz

@ Jankes_19 jaki jest symbol Twojego telewizora który aktualizowałeś?

profile.country.PL.title
JANEKS_1957
Użytkownik

49xd8305