- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
X8505c wyszukiwanie głosowe nie działa
Witam,
Jestem ogólnie rzecz biorąc bardzo zadowolonym użytkownikiem 65x8505c jednakże od jakiegoś czasu nie działa mi wyszukiwanie głosowe w pilocie One Flick Remote. Po przyciśnięciu przycisku mikrofonu nic się nie dzieje, również w YouTube czy Google po najechaniu na pole wyszukiwania nie mam możliwości wyszukiwania głosowego. Wcześniej działało i nie jestem w stanie określić momentu w którym przestało działać. W menu Ustawienia jest w Preferencjach Systemowych opcja Mowa ale po kliknięciu na nią wraca mi do menu głównego.
Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał?
Wszelkie porady mile widziane.
Z góry dziękuję.
Olek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witamy
Informujemy, że wczoraj pojawiła się aktualizacja, sugerujemy sprawdzić.
Inne przyczyny/ działania:
wymiana baterii w pilocie, uszkodzony pilot (przycisk mikrofonu), wizyta serwisu
Pozdrawiamy
Zespół Sony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aktualizacje wszystkie jak tylko się pojawią, instaluję - także nic ta aktualizacja nie pomogła.
W pilocie baterie nowe.
Co do uszkodzenia przycisku - wątpliwe, gdyż po naciśnięciu dioda pod napisem Sony na moment rozbłyska, czyli piliot wysyła sygnał i TV ten sygnał odbiera, tylko nic się nie dzieje.
Ponadto, o czym pisałem wcześniej, po najechaniu na pole wyszukiwania pojawia się tekst "Klinkij, aby mówić" - no więc klikam i nic się nie dzieje. Pisałem również, w menu Ustawienia jest ikona Mowa, po kliknięciu na którą 'wyrzuca' mnie do menu głównego, czyli nic się nie dzieje.
Podejrzewałbym tu bardziej winę soft'u niż hardware'u.
Pozdrawiam,
Olek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
mialem podobny problem, tv kupilem w lutym a pod koniec marca musialem wymienic baterie w pilotach bo siadły. Oryginalne baterie sony wytrzymaly dosłownie 1,5 miesiaca. Spróbuj jeszcze z bateriami, tylko naprawde musza byc dobre.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Też stawiam na soft. Proponuję ustawienia,bluetooth, zapomnieć pilota i restart tv następnie jak się sam nie sparuje to ręcznie w bluetooth go dodać.