anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

xf9005 - ukrywanie kanałów z pozycji TV

profile.country.PL.title
mdg_80
Użytkownik

xf9005 - ukrywanie kanałów z pozycji TV

Czy ktoś z Was ma pojęcie jak ukrywać i pokazywać kanały z pozycji TV (nie usuwając ich z listy)? w oficjalnej aplikacji też tego nie ma (jest tylko Usuń), ale jest świetna apka która działa o niebo lepiej i jest dużo bardziej pomocna: (https://github.com/PredatH0r/ChanSort) z jej pozycji da się kanały chować, ale żebym taką opcję w TV widział to nie wiem :slight_smile: gdzie taka opcja jest żeby 'odchować' ukryty kanał w TV, ktoś coś?

swoją drogą opcja sortowania kanałów w TV to żart :slight_smile: szybkość poraża...

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
HD56-ZD63.
Użytkownik

Ustawianie kanałów bezpośrednio w telewizorze przy korzystaniu z modułu CAM to jest średniowiecze w wykonaniu Sony. Sony ułatwiło trochę życia przez edytor, ale jest to nienormalna sytuacja, żeby ustawiać kanały w telewizorze poprzez używanie dodatkowo komputera, powiem złośliwie, szkoda że nie dwóch komputerów. Program ustawiania beznadziejny. Sony od paru lat nic w tym zakresie nie zmieniło. Odbieram programy z czterech satelitów i ustawienie bez edytora to około sześciu godzin, z edytorem około czterech godzin. Beznadzieja. Kilkanaście lat temu dekodery wykonywały to o niebo lepiej. Podejrzewam, że jest to jakiś układ Sony z platformami satelitarnymi aby obrzydzić korzystanie z modułów CAM. Platformy zainteresowane są tym  żeby korzystać z ich dekoderów.

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

Ręczna edycja kanałów w moim W755C w stosunku do starego EX725 , to rzeczywiście jakieś nieporozumienie. Nie mogę zrozumieć polityki Sony. Po co zmieniać coś w miarę dobrego  na gorsze rozwiązanie. Układ z płatnymi operatorami ma chyba nie tylko Sony, ale pozostali najwięksi producenci również. W nowszym LG po wybraniu NC+ lub CP , a w kablówce UPC wyskakuje wiadomość , że tej listy kanałów nie można modyfikować. Pozostaje tylko komputer i odpowiedni edytor. Żeby tylko Sony nie wpadło na podobne pomysły. U mnie ręczna edycja kanałów z dwóch satelitów oraz naziemnej przy Sony , czy  LG to około trzy godzin. W starym Sony EX725 półtorej godziny.