- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Z całym szacunkiem dla pani Modeator, ale po co powielać setki razy ten sam cytat?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
„ Nasi inżynierzy pracują także nad nową, naprawczą aktualizacją”
Gdyby wasi inżynierzy faktycznie pracowali nad tym , to już kilkanaście razy napisali by od nowa cały sterownik, droga Pani. Proszę sprawdzić na postach daty , od kiedy ludzie czekają na update. A tym czasem widziałem że znowu wyszła aktualizacja chyba 6.7240 i z uporem maniaka piszecie że zawiera rozwiązanie wcześniejszych problemów w tym także pikselizacje i powrót z uśpienia z innymi parametrami jasności . Dramat . To już nie jest kompromitacja czy wpadka , to jest jawne lecenie w ch…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
… i dodam tylko że wprowadzanie w błąd konsumentów nieprawdziwymi informacjami to sprawa dla UOKiK i jeśli jest tu ktoś kto ma czas na to powinien zgłosić .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
We wrześniu 2022 również mi napisano, że trwają prace nad aktualizacją, minęło 9 miesięcy, a jej nadal nie ma... Bez komentarza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Uokik nic z tym nie zrobi... Z uwagi na to, że praktycznie moduł cam jest chyba tylko w Europie i to nie we wszystkich krajach taki gigant ma wyrąbane, a i też jest gro ludzi nie korzystających z tego modułu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To już jest taka masakra. Pikseloze u mnie naprawiła poprzednia aktualizacja wszystko działało pięknie. Skończyła się gwarancja jesienią. Na wiosnę nowa aktualizacja i znowu problem z tym dziadostwem 😞 teraz już zero pomocy ich strony bo skończyła się gwarancja. Nawet nie chcą mi odpisać czy pracują nad nową aktualizacją. Nagle stałam się niewidzialnym klientem dla nich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja niecały rok remu kupiłem bliźniaczy model 65x90j. Problem nie występował do teraz kiedy to pod koniec czerwca 2023 wgrałem najnowszy soft 6.7240. W tym momencie zaczęły się problemy z przycinaniem telewizji kablowej (moduł ci+ od vectry). Trwa to do teraz czyli już około miesiąc. Czy u kogoś pojawił się podobny problem ale po najnowszym updacie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cały czas są z tym problemy ja temat olałem i mam dekoder zewnętrzny...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nikt nic z tym nie zrobi sony ma wywalone na ten problem. Takie są moje wnioski. Nigdy już nie kupię tv tej firmy i każdego przestrzegam. Co więcej jak jestem w sklepie i jak komuś wciskają ten syf to obcym ludziom mówię, żeby nie dali się zrobić tak jak ja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To że nie działa moduł cam notabene tylko stosowany w krajach UE nie znaczy że tv jest syfem. W tej cenie lepszego tv z tą jakością obrazu i wykonaniem u konkurencji ciężko szukać...