anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zestaw audio Sony HT-S20R cicho gra

profile.country.PL.title
bies80
Poszukiwacz

Zestaw audio Sony HT-S20R cicho gra

Dzień dobry, chciałbym prosić o pomoc w ustawieniu odpowiedniej głośności w zestawie Sony HT-S20R, telewizor Sony KE-55XH9096, problem polega na tym, że dźwięk jest bardzo cichy, muszę zaczynać od 30vol żeby było w miarę, a żeby było można normalnie coś oglądać to trzeba zgłośnić do 50. Wcześniej miałem tv Samsung podłączony do kina domowego Samsung i już przy 7vol. było głośno. Jak zmieniłem tv na sony i podłączyłem do kina Samsung to nie miałem dźwięku przestrzennego. Dźwięk był tylko w dwóch przednich głośnikach. Próbowałem już wszystkich możliwych ustawień. Nie wiem czy Sony tak utrudnia życie użytkownikom, bo wcześniejszy tv Samsung z 2015 roku podłączyłem w kilka sekund i było dobrze, a tutaj kombinacje alpejskie i nie można dojść do ładu z niczym. Tak samo jak w Samsungu można było synchronizować dźwięk z obrazem wpisując swoją wartość to w Sony jest wszystko na automat i ten dźwięk nie jest do końca zsynchronizowany z obrazem, na niektórych kanałach jest różnica i nie da się tego ustawić. Czasem tęsknię za starym Samsungiem. Czy ma ktoś jakiś pomysł na ten cichy dźwięk. Byłbym bardzo wdzięczny. Serwis niewiele pomaga. Zawsze odpisują to samo, w kółko to samo i nic nie pomaga. Reset robiony, wszystkie możliwe kombinacje robione, zmianą na PCM, na automat 1, automat 2, HDMI podłączony do wejścia 3, próbowałem na optycznym, nienpomaga nic. Jak włączę tv na głośnikach wbudowanych to już na skali 5-7 vol słychać wyraźniej niż na skali 30vol przez zestaw. Wiem, że ten zestaw to jest tandeta, ale kino Samsunga też nie było z górnej półki, mniej więcej w tym przedziale cenowym a huczało bardzo głośno.

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Lumbagoo
Doradca

Próbowałeś zmieniać tryby dźwięku w soundbarze za pomocą pilota z zestawu? Czy problem z dźwiękiem jest tylko przy jednym źródle sygnału? Czy w aplikacjach też występuje? 

profile.country.PL.title
bies80
Poszukiwacz

Tak, ustawienia w zestawie audio zmieniałem na różne sposoby, wszystko podkręcone na max. Dźwięk jest słaby na wszystkich źródłach, czy oglądam program tv, czy gram na kosoli, czy Netflix, film z pendrive'a, wszędzie jest jeden poziom dźwięku, wszędzie zaczyna być dobrze słychać po zgłośnieniu do 50vol. Sony mi odpisało, żebym ustawił na PCM i włączył ulepszenia w HDMI albo zresetował TV. Zrobiłem tak i nic nie pomaga.