anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A200 do fotografowania wnętrz

raflik_esce
Początkujący

A200 do fotografowania wnętrz

Witam wszystkich
Jestem tutaj nowy, dopiero zamierzam kupić lustrzankę A200.
Będę jej potrzebował głównie do zdjęć pomieszczeń oraz mojego małego bobasa :)
Czy zestaw Lustrzanka Cyfrowa Sony Alpha 200 + obiektyw Sony 18-70mm będzie dobrym wyborem dla tych celów?
Jeżeli nie to bardzo proszę o sugestię jaki sprzęt wybrać. Zakres cenowy do 2500zł.

13 ODPOW. 13
profile.country.pl_PL.title
abwgdzl
Początkujący

Azazel napisał(a):

No tak, tylko że WX'a to dopiero premiera była, w sprzedaży jeszcze go nie ma, i pewnie wcześniej niż wrzesień-październik bym się nie spodziewał (albo jeszcze trochę później, przed świętami np). Inna sprawa nie wiadomo jak będzie u niego z AF.

Na amatorskie potrzeby do fotografowania dzieci będzie wystarczający.

To trochę takie naciąganie, że DSLR da ci lepsze zdjęcia - owszem da, ale odpowiednio wykorzystany i dobrze wyposażony.

Mając do wyboru jasny szerokokątny obiektyw w małpce, a kita z A200 do fotografowania dzieci w domu, nie zastanawiałbym się długo. Ale to tylko moja opinia :-)

P.S. Wiem, że i kitem się da, ale nie w tym rzecz.

Pozdrawiam,
Krzysztof

Creatoor
Początkujący

kris napisał(a):

w gwoli ścisłości - AF podczas korzystania z LV w aparatach DSLR SONY jest bez różnicy w stosunku do korzystania z wizjera.

Amen

krzyho4
Początkujący

witaj ,chyba sobie zaszkodze na tym forum moja wypowiedzia ale jesli nie musi to byc koniecznie lustrzanka to moge z cala pewnoscia polecic sprzet innej firmy , a mianowice kompakty , panasonic lumix dmc-fz50. lub z wymiennymi obiektywami lumix dmc-g1,w kwocie sie zmiescisz ,a i powinnes byc zadowolony , zrobilem kilka fotek tym aparatem i jestem zadowolony. choc lustrzanki tez sa super

docentstopczyk
Początkujący

krzyho4 napisał(a):

witaj ,chyba sobie zaszkodze na tym forum moja wypowiedzia ale jesli nie musi to byc koniecznie lustrzanka to moge z cala pewnoscia polecic sprzet innej firmy , a mianowice kompakty , panasonic lumix dmc-fz50. lub z wymiennymi obiektywami lumix dmc-g1,w kwocie sie zmiescisz ,a i powinnes byc zadowolony , zrobilem kilka fotek tym aparatem i jestem zadowolony. choc lustrzanki tez sa super

mam lumixa i jest to naprawdę super kompakt. ale FZ50 ma "dolną ogniskową" 35, a to deko za mało jak mi sie wydaje. więc lepiej kupić g1 i dwa szkła