Podziel się wrażeniami!
Mialem w ręku wcziorej u znajonmego Canon 500D. Przy okazji odwiedzin.
Chcialem sie podzieliś uwagami na temat użytkowych rozwiązań w stosunku do a450.
Jęzeli chodzi o zasady obslugi to jest bardzo pdobny do A450.
Ale jeżeli chodzi o ergonomię, to sie nawet do Sony nie umywa.
Pokrętło główne i przyciski sa zgupowane po prawej stronie. Przez to dostep do przyciskow jest utrudniony. Pewnie, jak usiądzesz w alelier na krześle to możesz manilpulować.
Ale w terenie, na imprezie w kościele to jest bardzo utrudnione.
Same rozmiary przyciskow są mniejsze, i przyciski gorzej dzialają niż w Sony.
Przyciski ISO etc. są rozmieszczone gęsto.
Menu w Sony jest bardziej przejrzyste. Migawka w canon jest twardza, ale to jest dyskusyjne, kwestia przyzwyczajenia.
Opinii od kolegi nie udalo mi się uzyskać. Bo on posiada 6 miesięcy aparat, ale teraktuje go jako automat. Posługuje się programami, o których nie ma dobrego pojęcia.
W zasadzie żadnego, pomijając rozrożnianie programu zdjęć w dzień i w nocy.
N moją uwage, że powinien robić "z oka - nie z ekranu" bo wtedy mozna uniknąć posuszenia, lepiej aparat mozna uchwycić, powiedzial, że robi 3 zdjęcia, może ktores nie zostanie poruszone. Ręcznie 3 zdjęcia, nie z "breaku"' .
Bronek
N moją uwage, że powinien robić "z oka - nie z ekranu" bo wtedy mozna uniknąć posuszenia, lepiej aparat mozna uchwycić, powiedzial, że robi 3 zdjęcia, może ktores nie zostanie poruszone. Ręcznie 3 zdjęcia, nie z "breaku"' .
kris- może tak?
http://klubkm.pl/forum/images/smilies/powalajacy_.gif
Wystarczy?
kris napisał(a):
no offens ,ale tekst naprawdę wyszedł Ci taki, jakby to powiedzieć, jakby tłumaczenie za pomocą google z japońskiego.
Przecież Sony to firma japońska, przyzwyczailem się do japońskiego. Tora, tora ,tora.Nikt zwas sie nie wypowiedzial na temat ergonomii i wygody obsługi w Canonie D500.
Bo o tym głównie pisałem, a nie o brakach mojego kolegi.