Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam dylemat co do dwóch modeli zastanawiam się pomiędzy a 550 a a580
który jest lepszy?
Chcę fotografować zawody sportowe takie jak mtb i zawody psich zaprzęgów.
Z góry dziękuje za odp
Źle postawione pytanie. Oba są dobre, zależy, które funkcje będą CI bardziej potrzebne.Wolf napisał(a):
550 a a580
który jest lepszy?
oprócz tego co napisał Tadziu dodam od siebie, że a580 ma szybszy układ autofokusa. Zwłaszcza w trybie ciągłym, co przy sportowych zdjęciach może się okazać warte dopłacenia różnicy w cenie.
Moje wrażenia po używaniu 550 i 580 ewidentnie kierują mnie ewidentnie w stronę A580.
Choćby sama możliwość kręcenia video i wykonywania panoram oraz tryb multiframe do redukcji szumów w zdjęciach wykonywanych na wysokich czułościach...
Nie mówię już o świetnej matrycy 16Mpix z nowym układem AF.
Oczywiście A580 będzie znacznie droższa niż A550, ale to już zupełnie inna bajka.
A580 na początku może być droższa około 20% , no ale z A550 może być problem z dostępnością - na magazynie centralnym nie ma jej już od około 1,5miesiąca. Na sklepowych półkach też ich coraz mniej.
jesteś pewien, że tylko tyle? Macie już ceny i termin dostępności ? Bo lud czekasadam napisał(a):
A580 na początku może być droższa około 20%
A580 body -3800
A580L - 4100
A580Y - 4900
Oczywiście to tak zwane ceny referencyjne na półce będą pewnie troszkę niżej.
Termin dostawy - tu już gorzej bo ostatnio Sony ciągle zmienia terminy dostaw , na dzień dzisiejszy pierwsze sztuki mają zostać do nas wysłane 15X. Troszkę późno.
Też czekam z nie cierpliwością na 580 ale zastanawiam się jeszcze nad 55 i tu oto moje pytanie czy te puszki różnią się bardzo od siebie,czy może warto zakupić a55?
ikar39 napisał(a):
Też czekam z nie cierpliwością na 580 ale zastanawiam się jeszcze nad 55 i tu oto moje pytanie czy te puszki różnią się bardzo od siebie
ikar39 napisał(a):
Też czekam z nie cierpliwością na 580 ale zastanawiam się jeszcze nad 55 i tu oto moje pytanie czy te puszki różnią się bardzo od siebie,czy może warto zakupić a55?