Podziel się wrażeniami!
Jestem jakoś czas właścicielem A700 zakupionego w Japonii..... i japońskiego się można nauczyć.
I w menu nie ma języka polskiego nie ma możliwości ustawienia i wybory.
Czy ładując: DSLR-A700 Firmware (1.04) update czy będzie menu w PL ?
proszę o poradę co zrobić. :smileyarrow:
wgranie najwyższego firmware nie spowoduje dodania języka polskiego
nie ma też możliwości wgrania języka polskiego przez serwis
a sam firmware warto zainstalować
No i po ptokach polskiego menu nie będzie. serwis sony w Warszawie firma ADDER Sp.z o.o. nie podejmie się takiej usługi. Jest jeszcze angielski i do tej pory wystarczyło to mi. Menu jest intuicyjnie i poprawne. ale szczegóły wymagają tłumaczenia albo zaglądania w instrukcje ale to przy nauce syna fotografii potrafi być frustrujące.
Szkoda.... nie podoba mi się do końca stanowisko przedstawiciela serwisu Sony.
po pierwsze autoryzowanym serwisem lustrzanek SONY jest C.S.I. Foto i Video, a nie firma ADDER
po drugie nie rozumiem tego:
tomdts napisał(a):
nie podoba mi się do końca stanowisko przedstawiciela serwisu Sony.
Dokładnie jeżeli firma ma dostęp do technologii i możliwości sprawczych jakie może wykonać na sprzęcie mówi że nie wykona takiej usługi i nie sugeruje innego wykonania a stwierdza jednoznacznie że można ale nie zrobi tego a tym samym nie daje żadnej innej alternatywy to jest chyba stanowisko serwisu.
Przepraszam być może sam serwis nie jest dokładnie autoryzowanym serwisem ale może posiada upoważnienia sony polska.
Dziękuje za ukierunkowanie i podpowieć
czyli jesteś niezadowolony z serwisu ADDER ?
powtórzę się - jedyny autoryzowany serwis DSLR SONY to C.S.I. Foto i Video.
Nie wiem jakimi papierami chwali się adder, ale oni byli serwisem minolty i w początkowej fazie - SONY (czasy kiedy była tylko a100)
a "wgranie" nowego języka z informacji jakie posiadam jest niemożliwe z przyczyn TECHNICZNYCH.
kris napisał(a):
czyli jesteś niezadowolony z serwisu ADDER ?
powtórzę się - jedyny autoryzowany serwis DSLR SONY to C.S.I. Foto i Video.
Nie wiem jakimi papierami chwali się adder, ale oni byli serwisem minolty i w początkowej fazie - SONY (czasy kiedy była tylko a100)
Sprawa jest jasna aparaty produkowane na Azje i oceanie produkowane są w Japonii i nie ma możliwości zmiany języka bowiem wymagane było by wymiany płyty głównej w aparacie a to jest nieopłacalne.
C.S.I. Foto i Video wyjaśniła mi to szczegółowo i nie dała żadnych obiecanej konkretnie informacje.
Dokładnie tak jak piszesz. Aby mieć polskie menu konieczne byłoby dokonanie wymiany płyty głównej.
Grzesiek