Podziel się wrażeniami!
Witam
Jakiś czas temu zakupiłem A200. Jest to moja pierwsza lustrzanka.
Jak na razie jestem super zadowolony.
Mam tylko pytanie?
Czasami przy większej ilości robionych zdjęć, aparat się zamula i zanim zrobię kolejne zdjęcie trzeba poczekać od 5-10 sekund.
Jest to pewnie związane z ładowaniem lampy.
Czy jeśli zakupię lampę zewnętrzną to powinien szybciej robić zdjęcia z fleshem?
pozdrawiam
Michał
dzięki...w najbliższych dniach idę po sandiska
Znalazłem u siebie w sklepie Sandsik 2 GB III Extreme i 4 GB III Extreme - przy czym 2 GB ma mniejszą szybkość 20mb/s a 4 GB ma 30mb/s. Nie robię tyle zdjęć by mi 4 GB była potrzebna. Zazwyczaj od razu zgrywam zdjęcia. Ale prędkość 4GB jest 10 mb/s większa. Odczuję różnicę?
I Drugie pytanie.
Nie będę wątku zakładał nowego.
Chciałem zakupić jakieś szkło bo narazie na kitowym jadę 18-70.
Priorytetem jest dla mnie lampa a ona 800 zł kosztuje.
I się zastanawiam nad m42. Widzę że tanio obiektywy mógłbym zakupić.
Ale kwestia czy nie rozczaruje.
Widziałem fajne obiektywy Carla 35 i 50 mm.
http://www.allegro.pl/item736051707_aj_ ... ideal.html
Sam na m42 nigdy zdjęć nie robiłem więc nie wiem jaka jest jakość tych obiektywów.
Czy kupując np. Sony 50mm (aukcja poniżej) mogę się gorszych zdjęć czy lepszych spodziewać od Carla 35 albo 50 mm?
http://www.allegro.pl/item739048203_son ... _wawa.html
Pozdrawiam
Jak zaczniesz robić zdjęcia w RAW'ach to się przekonasz, że 4gb to i tak potrafi być mało:)
A co do m42, to potrzebny jest specjalny adapter(allegro około 50zł), najlepiej z blokadą przysłony.
A co do jakości zdjęć, to wszystko zależy od jakości szkła, zeissy to raczej dobre optycznie szkła, które dają dużo możliwości względem robienia zdjęć.
Jedyne, co to trzeba się pogodzić z manualnym ostrzeniem.
no już adapter upatrzyłem.,właśnie z blokadą przysłony. dzięki za inf
Misiek025 napisał(a):
Znalazłem u siebie w sklepie Sandsik 2 GB III Extreme i 4 GB III Extreme - przy czym 2 GB ma mniejszą szybkość 20mb/s a 4 GB ma 30mb/s. Nie robię tyle zdjęć by mi 4 GB była potrzebna. Zazwyczaj od razu zgrywam zdjęcia. Ale prędkość 4GB jest 10 mb/s większa. Odczuję różnicę?
Lepiej nie być Polakiem mądrym po szkodzie więc 4 GB i co najmniej Sandisk III Dzięki za pomoc