Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam lustrzankę a37 i moje pytanie brzmi: Jak mogę nagrywać nią film w więcej niż 25 fps ? Dodam że przestawiałem na 50i itd ale zawsze nagrywa tylko w 25. W jednym z ustawień pisze mi że nie można zapisać na płycie DVD i żebym zapisał na bluray'u. myślałem że może mam za wolną kartę sd...ale transfer mojej karty to 30mb/s to myślę że dosyć szybka jest Proszę o pomoc i odpowiedź
Gali napisał(a):
Witam. Mam lustrzankę a37 i moje pytanie brzmi: Jak mogę nagrywać nią film w więcej niż 25 fps ? Dodam że przestawiałem na 50i itd ale zawsze nagrywa tylko w 25. W jednym z ustawień pisze mi że nie można zapisać na płycie DVD i żebym zapisał na bluray'u. myślałem że może mam za wolną kartę sd...ale transfer mojej karty to 30mb/s to myślę że dosyć szybka jest Proszę o pomoc i odpowiedź
Tam miałem ustawienie 50i i 50p. Sprawdzałem oba i nie działają. Bodajże na 50i chyba działa normalnie ale na 50p wyświetla ten komunikat. Sorki że nie piszę dokładnie bo nie mam teraz aparatu w ręku ale z grubsza tak sytuacja wygląda. Więc nie wiem jak zmienić na te więcej niż 25 fps-ów XD
Kliknij ok. Ten komunikat to tylko informacja, że nie nagrasz tego materiału z komputera na DVD, ale aparat będzie rejestrować tyle ile wybrałeś.
No tak, ale nadal nagrywa tylko 25 fps . I właśnie nie wiem jak to zmienić Sprawdzałem iloś fps-ów programami więc raczej 25 fps się zgadza
Ktoś pomoże? Ktokolwiek ? Może ktoś ma ten sam problem ??
przed zakupem NEX-5, bawiłem się w sklepie dla idiotów A37 i z tego co pamiętam dało się wybrać AVCHD 1080p/50 i nagrało mi taki film, może nie wybrałeś AVCHD??
Witam,
Może zapis ze specyfikacji technicznej będzie pomocny
Aparat Sony SLT-A37 nagrywa w następujących trybach:
Tryb nagrywania filmu – AVCHD
1920 x 1080 (zapis 50i, 28 Mb/s, 50i 24 Mb/s, 50i 17 Mb/s, 25p 24 Mb/s, 25p 17 Mb/s, 25p 12 Mb/s)
Tryb nagrywania filmu – MP4
1440 x 1080 (około 25 kl./s, 12 Mb/s (przeciętna przepływność))
VGA: 640x480 (25kl./s/3Mb/s)
Pozdrawiam,
I wszystko w temacie...:)
Message was edited by: siemko79