Podziel się wrażeniami!
Miło nam poinformować o pojawieniu się nowego firmware (2.0) do naszych aparatów fullframe (a850 i a900).
Co nowego (w mocnym skrócie):
- szybszy i "pewniejszy" autofokus
- korekcja ekspozycji od -5EV do +5 EV
- bracketing ekspozycji w maksymalnym zakresie 6.0EV (-3EV, 0EV, +3 EV)
- możliwość wyzwolenia migawki przy braku wykrytego obiektywu (czyli możliwość używania obiektywów manualnych np. w trybie "A")
PDF ze zmianami
Aktualnie nowy firmware można pobrać tutaj:
LINK
już jest link na europejskiej stronie
LINK
Właśnie chciałem sobie to zainstalować, ale w warunkach aktualizacji coś pisza że trzeba mieć kartę min. 16 MB, by dokonać aktualizacji, mam dwie po 8 MB, czyli nie uda się?
Dlaczego Twój post jest z godziny 21:52? I mój także godzinkę do przodu.
8MB? Chyba masz 8GB.
Roby napisał(a):
Właśnie chciałem sobie to zainstalować, ale w warunkach aktualizacji coś pisza że trzeba mieć kartę min. 16 MB, by dokonać aktualizacji, mam dwie po 8 MB, czyli nie uda się?
Pisałem do Ciebie kris.
Mam ustawiony czas forum UTC +1, Uwzględniaj czas letni a mimo to czas postu jest godzinkę do przodu.
+Wyłączyłem "uwzględniaj czas letni" i jest dobrze.
Przepraszam za OT.
Pisałem do Ciebie kris.
Mam ustawiony czas forum UTC +1, Uwzględniaj czas letni a mimo to czas postu jest godzinkę do przodu.
kris napisał(a):
a nie widzisz różnicy między MB, a GB ?
1 GB to w przybliżeniu 1024MB więc jeśli masz kartę 8GB, to spokojnie zmieścisz
pierwsze spostrzeżenia no jak by tu powiedzieć jest dziwnie
sprawdziłem 4 szkła w tym jedno z SSM i w każdym jest to samo, wciskam spust obiektyw ostrzy jest czerwony wskaźnik jest sygnał i obiektyw dalej ostrzy czy tak było wcześniej nie pamiętam , zauważyłem tylko (ale to chyba subiektywne spostrzeżenie) ale szybciej i krócej ostrzy z Minoltami
Ja sprawdziłem z 50 i 35 A850 i nic takiego nie wystepuje
jest wszystko ok
nawet szybko ostrzy
jeszcze sprawdze z 85 i A900 ale gustaff ja na razie foci ,jak sprawdze dam info
Pozdro
Sprawdzałem swoją 900-tkę na szkłach 85/1.4 i na 24-70/2,8
jest widoczna poprawa w szybkości i precyzji ostrzenia.
Co do korekcji ekspozycji, to odnoszę wrażenie że zakres od -3 do +3 został ten sam, tyle że "rozciągnięty" od -5 do +5.
Oczywiście nie traktuję tego jako wadę, bo zakresy są wystarczające a zwiększyła się precyzja.
pozdrawiam Wszystkich