Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś ma wiedzę jak faktycznie wygląda realizacja napraw gwarancyjnych przy zakupie aparatu na firmę i jaka jest długość tej gwarancji. Przeczytałem warunki gwarancji i w wykluczeniach jest napisane ... "uszkodzeń i awarii spowodowanych włączaniem, użytkowaniem lub obchodzeniem się z produktem w sposób odbiegający od normalnych osobistych lub domowych zastosowań" Wyglada na to że w takim przypadku gwarancja może być nieuznawana.
Pozdrawiam
Witaj, gwarancja producenta jest dobrowolna i bardzo często przy zakupie na firmę gwarancja przestaje obowiązywac (producent zabezpiecza się przed tym by produkt był wykorzystywany w sposób przemysłowy, np odkurzacz zamiast do domu to w firmie sprzątającej albo ekspres do kawy nie do domu a do biura. Nie chce skłamać, ale przedsiębiorców obowiązuje rękojmia tyle, że chyba krótsza niż w przypadku konsumentów.
Gwarancja na aparat fotograficzny obowiązuje tyle czasu, ile przewidział producent. Dokument potwierdzający zakup nie ma tu znaczenia. Od kilku lat kupuję sprzęt na fakturę VAT i nie miałem u żadnego producenta foto (głównie Sony) problemów z tego tytułu, a korzystałem z serwisu kilkakrotnie.
Gwarancja na sprzęt fotograficzny Sony wynosi 24 miesiące.
Pozdrowienia!