anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Makro - Sony Alpha 300

Oktawia
Początkujący

Makro - Sony Alpha 300

Witam ,
Mam pytanie jakie najlepsze makro dla Alphy 300 ?

21 ODPOW. 21
profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Wszystko zależy ile możesz wydać :P

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
Creatoor
Początkujący

Osobiście polecam Sony 100mm f/2,8 Macro 1:1 lub Sigmę 105mm f/2,8 Macro 1:1
Pojęcie najlepsze jest względne i odpowiedzi jednoznacznej nie ma. Wymienione wyżej są dobre ale znajdą się 'lepsze'. Jest tu wielu makrofotografów, i zapewne się odezwą.

BuBu__
Początkujący

Ja akurat nie mam żadnego szkła AF do macro, swoje focę starymi szkłami M42 z pierścieniami pośrednimi ;)

sledzik-----
Początkujący

kit + pierścień/taśma klejąca + helios 44-4
Obiektyw 18-70 podłączyć do aparatu i do niego przyczepić heliosa i masz zestaw makro, tanio i całkiem nieźle ;)

acinloop
Nowicjusz

sledzik napisał(a):

Obiektyw 18-70 podłączyć do aparatu i do niego przyczepić heliosa i masz zestaw makro, tanio i całkiem nieźle ;)

Ciekawe... :shock:

BuBu__
Początkujący

acinloop napisał(a):

sledzik napisał(a):

Ciekawe... :shock:

MUSISZ zrobić temu wynalazkowi foto bo moja wyobraźnia nie radzi sobie z wizualizacją tego pomysłu :shock:

acinloop
Nowicjusz

Próbowałem przyłożyć heliosa bezpośrednio do 18-70 i :c9 wg mnie się nie da tak robić zdjęcia.

BuBu__
Początkujący

Może helios przykręcony jest do standarwoej przejściówki sony->m42 a całośc przyklejona taśmą do kita?!

Creatoor
Początkujący

A z pierścieniem odwrotnego mocowania, z dwustronnym gwintem...