Podziel się wrażeniami!
Witam
Na zdjeciach Nex 6 widzę inne sanki zewnętrzenej lampy blyskowej. W Nex 7 zastosowano sanki pod lampy systemu A. Dlaczego taka zmiana w Nex 6 ? Jestem przed kupnem jednego z tych modeli i trudno się zdecydować. Fajne jest kółko trybów w Nex 6 ale 7-ka tez ma swoje zalety.
Obecnie mam A 700 ale potrzebuję czegoś znacznie mniejszego, lżejszego. Mam trochę już dość dzwigania.
Nexy to chyba dobre rozwiązanie tego problemu.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
pamalma wrote:
Witam
Na zdjeciach Nex 6 widzę inne sanki zewnętrzenej lampy blyskowej. W Nex 7 zastosowano sanki pod lampy systemu A. Dlaczego taka zmiana w Nex 6 ?
Witaj,
Zmiany nastąpiły i nowa stopka zagości chyba na dobre do NEXów i SLT
Nowa stopka daje bardziej stabilne mocowanie oraz zwiększa możliwości stosowania różnych akcesoriów.
Producent przewidział możliwość stosowania lamp z "dawnym" mocowaniem poprzez przejściówkę ADP-MAA
oraz przejściókę umożliwiającą działanie nowych lamp na starszej stopce (przejściówka ADP-AMA)
Pozdrawiam !
pamalma wrote:
Witam
Na zdjeciach Nex 6 widzę inne sanki zewnętrzenej lampy blyskowej. W Nex 7 zastosowano sanki pod lampy systemu A. Dlaczego taka zmiana w Nex 6 ?
Witaj,
Zmiany nastąpiły i nowa stopka zagości chyba na dobre do NEXów i SLT
Nowa stopka daje bardziej stabilne mocowanie oraz zwiększa możliwości stosowania różnych akcesoriów.
Producent przewidział możliwość stosowania lamp z "dawnym" mocowaniem poprzez przejściówkę ADP-MAA
oraz przejściókę umożliwiającą działanie nowych lamp na starszej stopce (przejściówka ADP-AMA)
Pozdrawiam !
Dziękuję za odp. Tak, przejściówka jest jakimś rozwiazaniem. W zasadzie raczej nie będe korzystał z lamp , zatem nie jest to jakis tam wielki problem. Którego byś wybrał ? Naprawdę miotam się z dycyzja od kilku tygodni. Potrzebuję ten aparat na kwiecień bo wtedy wlasnie wyjeżdzam ma przygodę. Trochę czasu jest, ceny na szczęscie spadają a nie rosną.
Mi bardziej przypasował NEX-6.
Komunikacja bezprzewodowa - rewelacja! Świetna matryca no i jednak fajne, że jest to kółko