Podziel się wrażeniami!
Witam mam problem z aparatem alfa 200 a mianowicie jak podlacze aparat do komputera to komputer nie widzi aparatu a wczesniej chodzilo wszystko ok a pozatym to aparat robi zdjecia i wszystko ok tylko wlasnie ni mozna zfrac zdjec. Co to moze byc za przyczyna
Witaj,
a czy masz w aparacie ustawione połączenie USB jako "pamięć masowa" ?
może przez przypadek masz zmienione na "PTP"
pozdrawiam,
kris
I mam ustawione w USB Pamiec masowa a nie PTP ale i tak nie moge nadal zgrac zdjec i nie wiem co to moze byc. Prosze o pomoc
Szymon K
możesz też mieć coś z komputerem, szczególnie jeśli pod windowsem.
a jak podłączasz inne urządzenia to komputer widzi?
włączyłeś aparat przy podłączeniu?
szczególnie jeśli pod windowsem.
Konieczne jest sprawdzenie czy system "widzi" Twój aparat.
Podłącz włączony aparat do gniazda USB.
Uruchom Menadżera Urządzeń.
W sekcji "Stacje Dysków" powinno być pojawić się Sony DCS USB Device
(opieram się na tym co wyświetla Windows 7, być może inne system inaczej to pokażą)
Jeśli nie wykrywa aparatu, trzeba sprawdzić kabel (najlepiej pożyczyć od kogoś podobny - USB :smileyarrow: MicroUSB).
Tak naprawdę najlepszym sposobem zgrywania zdjęć z aparatu jest zakupienie czytnika kart.
To niewielki koszt, a zdecydowanie podnosi komfort i eliminuje konieczność używania kabelka.
Z tym się całkowicie zgadzam, pod warunkiem, że czytnik będzie "dobry".Lajam napisał(a):
Tak naprawdę najlepszym sposobem zgrywania zdjęć z aparatu jest zakupienie czytnika kart.
To niewielki koszt, a zdecydowanie podnosi komfort i eliminuje konieczność używania kabelka.
Tadeusz napisał(a):
A to taka ładna granatowo-fioletowa hama 19w1 I muszę kabelkiem, z aparatu...
Starosta napisał(a):
szczególnie jeśli pod windowsem.