Podziel się wrażeniami!
Witam mam problem z aparatem alfa 200 a mianowicie jak podlacze aparat do komputera to komputer nie widzi aparatu a wczesniej chodzilo wszystko ok a pozatym to aparat robi zdjecia i wszystko ok tylko wlasnie ni mozna zfrac zdjec. Co to moze byc za przyczyna
Ma już wprawdzie z 5 lat, ale to hama USB 2.0 Card Recorder 19in1Lajam napisał(a):
To chyba się skusiłeś na jakąś dziwną wersję Hamy.
Ja mam wersję Hama USB 2.0 Card Reader 35 in 1 - jest kapitalna.
Łyka wszystko bez zająknięcia. Mam właściwie karty do każdego slotu - SD, MS, XD(!), CF
Przede wszystkim zacznij od tego, co napisał Lajam. Po podłączeniu aparatu do komputera powinien wykryć urządzenie. Sprawdź czy masz zainstalowane sterowniki dołączone do płyty głównej (chipset, kontroler usb; stawiam że masz komputer stacjonarny). Dobrym pomysłem jest wypróbować inny kabel do połączenia z komputerem.
Każdy ma sposób na coś. A u mnie w stacjonarnym kompie nie widzi czytnika gdy mam podpiętą drukarkę dziwne bo dawniej śmigało bez zarzutu. Warto sprawdzić po wypięciu wszystkiego czy wtedy widzi czytnik.
Sprawdź dowolny inny kabel mikro usb (teraz raczej każde urządzenie przenośne je posiada i napewno znajdziesz jakiś w domu)
Tadeusz napisał(a):
A to taka ładna granatowo-fioletowa hama 19w1 I muszę kabelkiem, z aparatu...
WITAM SWRDECZNIE .
MAM PROBLEM Z KARTĄ PAMIĘCI ,,SONY" MEMORY STICK PRO-HG DUO NIE MA W NIEJ SZAREGO SUWACZKA KOMPUTER JEJ NIE ODCZYTUJE .PROSZĘ O POMOC .
POZDRAWIAM
Mógłbyś sprecyzować jakiego "suwaczka" jej brakuje?
WITAM
NIE WIEM JAK DOKŁADNIE TO SPRECYZOWAĆ ,WIĘC PRZESYŁAM KARTĘ SONY I CZYTNIK DO MIKRO NA, KTÓRYM JEST WIDOCZNY MAŁY SZARY SUWAK .ZAWSZE CZYTAŁ MÓJ KOMPUTER KARTY
NIE WIEM CO SIĘ STAŁO MAM WINDOWS 10 MOŻE COŚ NIE TAK .......Z TELEFONY PRZESYŁAM IDEALNIE .
To są dwie różne karty, jedna to karta SD, a druga to Memory Stick (tu nie ma suwaczków; pierwsza wersja, która nie jest już produkowana miała "suwaczek"). Sam "suwaczek" zabezpiecza kartę przed zapisem, a nie odczytem.
Dzien dobry. Jestem szczesliwa posidaczka Telefony sony M5. Mam problem poniewaz chce zrzucic moje zdiecia na komputer. Jednak oon nie widzi mojego telefonu?
Najlepiej będzie jak telefon ustawisz w tryb pamięci masowej. Jak to zrobić znajdziesz w instrukcji. Możesz również zainstalować oprogramowanie Sony Mobile do zarządzania danymi na telefonie. Chyba, że używasz systemu OSX, wtedy musisz zainstalować Android File Transfer od Google.