anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z lampą HLV-F43AM

profile.country.da_DK.title
szczociak
Nowicjusz

Problem z lampą HLV-F43AM

Mam taką jak w temacie lampę zewnętrzną.Została mi od sony alpha33.Obecnie posiadam obecnie sony alpha 77 :c56 .Czy macie taki sam problem po zamątowaniu lampy zewnętrznej ma ona dość duży luz na korpusie alphy 77.Czy to można jakoś usztywnić bo to troszkę denerwujące jest bynajmiej dla mnie.W alpha33 tego nie było.Proszę o jakieś rady.I czy mogę gdzieś dokupić instrukcję obsługi w języku Polskim do :c56 77 bo kupiłem ją w Danii a tam niestety niem ogę takowej dostać :( .Pozdrawiam Forumowiczów

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

szczociak
Nowicjusz

Bardzo dziękuję za szybkom odpowiedź :) Poadrawiam

profile.country.PL.title
Dibo..
Poszukiwacz

Minoltowska stopka jest w ten sposób skonstruowana że się "buja" . Mnie też to trochę denerwuje ale nie ma wpływu na zdjęcia :c20

FF | APS-C | 8 | 18-250 | 16-50 | 35 | 135 | HVL-F58AM
profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Wyjątkiem jest NEX 7 jako nowy aparat - stopka do lampy błyskowej trzyma ją naprawdę bardzo dobrze.
A czy przy dłuższym użytkowaniu pojawi się luz :question:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Dibo napisał(a):

Minoltowska stopka jest w ten sposób skonstruowana że się "buja" . Mnie też to trochę denerwuje ale nie ma wpływu na zdjęcia :c20

Z czasem już ma zwłaszcza w kadrach pionowych, lampa traci kontakt z body. :(

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

krzys1977 napisał(a):

Spirytus, patyczek z bawełnianą końcówką i czyścimy styki w aparacie i lampie. :c20

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

krzys1977 napisał(a):

Spirytus, patyczek z bawełnianą końcówką i czyścimy styki w aparacie i lampie. :c20

Czyszczenie styków nic tu nie pomoże. U mnie A300 z HVL42 w kadrach pionowych to była czysta loteria, a nie daj Bóg jeszcze jak założyłem dyfuzor Lighsphere :shock: co druga fotka to brak błysku :cry:

szczociak
Nowicjusz

Tak troszkę to luźno spasowane tylko jak ja montowałem ją na :c56 33 to była dzidzia żadnych luzów a na :c56 77 :shock: