Podziel się wrażeniami!
Witajcie!
Nie bardzo wiem jak sie taki program nazywa, ale wiem ze dla innych marek lustrzanek istnieje - wiec moze jest rowniez dla Sony? Chodzi mi o to, aby polaczyc aparat z laptopem podczas robienia zdjec. Chcialabym zrobic autoportret, wiec dobrze byloby widziec na ekranie laptopa swoja buzie
militarywoman napisał(a):
Witajcie!
Nie bardzo wiem jak sie taki program nazywa, ale wiem ze dla innych marek lustrzanek istnieje - wiec moze jest rowniez dla Sony? Chodzi mi o to, aby polaczyc aparat z laptopem podczas robienia zdjec. Chcialabym zrobic autoportret, wiec dobrze byloby widziec na ekranie laptopa swoja buzie
Oj, to mnie to niestety nie urzadza Bo ja dysponuje tylko (ale dla mnie az ! ) A330....
W takim razie czy istnieje jakis sprawdzony sposob na autoportret? Probowalam kilku podejsc do tematu, ale nie bylo to ani przyjemne a efekty nie byly zadowalacace. Metoda prob i bledow wykonczyla mnie. czy jest jakas inna metoda pozwalajaca zniwelowac problem z odlegloscia?
Jest - ustaw kogoś w miejsc, w którym będziesz stała Ty. Wyostrz. Wyłącz AF. Osobie, na której ostrzyłaś podziękuj i stań Ty. Możesz sobie namalować X żeby wiedzieć gdzie to było A jeśli nie masz takiej osoby, to może jakiś przedmiot? Miotła ? Statyw? Bądź kreatywna. Nie zamykaj się w sztywnych ramach.
Robiłem sobie kilkukrotnie autoportrety i to na malutkiej głębi ostrości - da się. Nawet bez "Stojaczka"
Zamiast "kogoś" możesz użyć dowolnego przedmiotu do wyostrzenia. Ważne, żeby potem Twoje np. oko, było dokładnie w miejscu, gdzie ustawiłaś ostrość.
Spróbuj a będziesz zadowolona