Podziel się wrażeniami!
Witam mam mały problem tak mi się przynajmniej wydaje a więc jeszcze niedawno gdy robiłem zdjęcia wychodziły one
bardzo czyste a od niedawna nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że nie są one aż tak czyste jak przedtem nie wiem dlaczego tak się stało może jest mi ktoś w stanie pomóc lub ustawić tak by wychodziły one czyste i ładne
mój model to Sony A200 z obiektywem 3.5-5.6/18-70
oto przypadkowe
http://www.picshot.pl/pfiles/5821/DSC02789.JPG
za wysokie ISO stąd te szumy
Starosta napisał(a):
za wysokie ISO
stąd te szumy
dokładnie - jest za wysokie ISO
zmień (przycisk masz u góry w okolicach spustu migawki) ISO na 100-200 (400) i zauważysz różnicę
kris napisał(a):
dokładnie - jest za wysokie ISO
zmień (przycisk masz u góry w okolicach spustu migawki) ISO na 100-200 (400) i zauważysz różnicę
osobiście fotografuję w trybie "A", czyli w preselekcji przysłony. Od przysłony wiele zależy, dlatego ten program jest dla mnie najważniejszy i w 99% zdjęć właśnie jego używam
A - priorytet przysłony
w tym programie ustawiasz przysłone a czas aparat dobiera sam w zależność od warunków oświeleniowych i ustawień EV, ISO
instrukcja strona 58
kris napisał(a):
osobiście fotografuję w trybie "A", czyli w preselekcji przysłony. Od przysłony wiele zależy, dlatego ten program jest dla mnie najważniejszy i w 99% zdjęć właśnie jego używam
jakie Pan ?
na forach i ogólnie w Internecie nie ma Panów i Pań - wszyscy są sobie równi
Zatem programu 'A' jak już napisałem używam w 99% zdjęć
A lampę jak najbardziej polecam zakupić - daje duże możliwości i ułatwia problem braku dostatecznej ilości światła np. podczas robienia zdjęć w mieszkaniu
jaką polecam ? HVL 42 jest w sam raz na start i daje duże możliwości
kris napisał(a):
jakie Pan ?
na forach i ogólnie w Internecie nie ma Panów i Pań - wszyscy są sobie równi![]()
Zatem programu 'A' jak już napisałem używam w 99% zdjęć![]()
A lampę jak najbardziej polecam zakupić - daje duże możliwości i ułatwia problem braku dostatecznej ilości światła np. podczas robienia zdjęć w mieszkaniu![]()
jaką polecam ? HVL 42 jest w sam raz na start i daje duże możliwości