Podziel się wrażeniami!
właśnie niedawno wróciłem z prezentacji nowych alf w moim mieście i po krótkich testach a700 kontra a550 wygrała alfa 550 między innymi za fotki przy wysokim iso no i sugerowana cena jest do przyjęcia jak za aparat tej klasy.
Ceny robią się przyjemne:
http://www.allegro.pl/item784295991_son ... torba.html"
http://www.allegro.pl/item777863298_son ... torba.html"
Racja ceny wyglądają normalnie jak na produkt niemalże premierowy aż miło popatrzeć!
Zastanawiam się tylko kto będzie kupował 230/330/380!
ADRIAN napisał(a):
Miałem kupić 700 tke, ale teraz poważnie zastanawiam się nad 550. Hmmmm.... może jeszcze poczekać i nabyć jakowy obiektyw - poważnie ogniskowy. .
ADRIAN napisał(a):
moim zdaniem nie ma się czym podniecać.
Kupiłem A550 i za przeproszeniem porażka!
Obiektyw kitowy kiepski do tego nie ostrzy z body z jednego pudełka,
cóż i tak go miałem zamiar sprzedać więc się nie przejąłem tylko podpinam 18-250 i kolejny zawód przy ogniskowej 18mm FF na ok 20 do 30 mm trudno dokładnie dopatrzeć nawet natym ekranie z body, na 250mm FF na jakieś 4mm, i nie poprawia się wraz z przymykaniem przysłony na F9 nadal wyostrzone posa środkiem 4mm w dal. Tyle uciechy, że trzeba sprzęt do serwisu wysyłać.
Super firma niestety na maile nie odpisuje bo po co gadać ze swoim klientem który pyta gdzie ,kiedy w jaki sposób szybko to załatwić. Stabilizacja moim zdaniem działa troszkę słabiej niż w A300. Trzysetką robiłem z ręki fotki tele 400mm f8 i wychodziły ostre, tu jest trochę trudniej, trzeba sprzęt stabilniej trzymać, no może jak by się podpięło obiektyw za 6k to ok. ale nie każdego na to stać. Na moje pytanie co z tym fantem zrobić też nikt odpowiedzieć nie raczy. Zostałem przy sony bo mam trochę szkieł, osprzętu itd i teraz żałuję. Mimo tego że w końcu matryca ok., szumy ok. ISO 800 spoko całkiem fajnie wychodzi to jednak sprzęt za tą kasę powinien być lepszej jakości. Cóż pozostaje mi spakować zabawki i oddać do serwisu może coś z tym zrobią. Pozdrawiam wszystkich napalonych na ten aparat.
yamada napisał(a):
..klientem który pyta gdzie ,kiedy w jaki sposób szybko to załatwić.
jak rozumiem ta opinia jest tylko z tytułu BF/FF ? Bo żadnej innej wady nie podałeśyamada napisał(a):
Kupiłem A550 i za przeproszeniem porażka!
yamada napisał(a):
Obiektyw kitowy kiepski do tego nie ostrzy z body z jednego pudełka,
Stabilizacja moim zdaniem działa troszkę słabiej niż w A300.
Coś panowie bardzo bezkrytyczni jesteście, niesmaczne to jest.
Obiektyw jest kiepski, wiem to jest kit, ale żeby aż tak . Głośniejszy jest ten SAM niż mój 18-250 SAL bez silnika autofokusa, osłony przeciwsłonecznej brak. tandetnie plastikowy.
Sam aparat niczego sobie faktycznie ISO 800 nareszcie w amatorskim body Sony jest użyteczne, ekranik bdb, fotki całkiem niezłe wychodzą. Żal tylko że od razu trzeba do serwisu wysyłać sam ciekaw jestem czy to body czy obiektywy. Choć dziwne że i kitowy i 18-250 mają podobne problemy z wyostrzaniem.
A tak poza tym to a300 i a550 przetestowałem w ten sam dzień z tymi samymi ustawieniami w takich samych warunkach bo miałem je oba przez kilka dni nim sprzedałem a300. Stąd moje stwierdzenie o stabilizacji.
Mam nadzieję że po regulacji w serwisie będzie ok, bo polubiłem focenie soniakiem i zrobiłem nieco fotek tym sprzętem.
yamada napisał(a):
Obiektyw jest kiepski, wiem to jest kit, ale żeby aż tak .
yamada napisał(a):
Mam nadzieję że po regulacji w serwisie będzie ok.