Podziel się wrażeniami!
Witam. Od pewnego czasu mam problem ze swoją lustrzanką.
Temat był chyba już poruszany na forum, ale przedstawię to co u mnie jest nie tak.
Po 1. przy włączaniu zdarza się, że terkotanie słychać przez 2-3s (zawsze było max 1s). Jednak nie zawsze tak jest.
Po 2. zdjęcia wychodzą przesunięte lekko w dół.
Aparatu nie upuściłem, nie miał żadnych uderzeń, nie zawilgotniał (praktycznie cały czas znajduje się w pomieszczeniu). Gwarancja niestety minęła. Co to może być? Jak to naprawić? Problem pojawia się zarówno z włączoną jak i wyłączoną stabilizacją.
piociso problem w tym, że temat wymiany stabilizacji przewinął się przez to forum w ciągu ost miesiąca kilka razy i była wielokrotnie podawana cena takiej naprawy...serio wyszukiwarka dobrze działa
wpisałem "stabilizacja" i wyskoczyło mnóstwo postów ten akurat temat nie dotyczy a200 viewtopic.php?f=196&t=8301&p=168870&hilit=stabilizacja#p168870 ale cena za wymianę jest podobna...
piociso napisał(a):
...nie opłaca się naprawiać i tyle.
teraz to jest dyskusja............ i w poprzednich postach tego nie było wiec.........
Deviant: Masz rację- też jestem zadowolony z tego aparatu ale..... używana Alpha 200 (sprawna) jest warta 700 zł a tu naprawa 600 do 800 i o to mi chodzi. Szkło mam Sony 18-200 3,5-6,3 i szkoda bo nie mam gdzie ko wykorzystać -niestety. Drugi aparat jaki mam to canon 550D i w tym problem. Może ktoś na części ???
piociso napisał(a):
...a tu naprawa 600 do 800
Deviant- dzięki. Trzeba będzie to przemyśleć. Ty naprawiałeś stabilizację w A200 i wyniosło Cię około 500 zł? gdzie w Warszawie ? czy w jakimś "lokalnym" serwisie ?
Kiedyś naprawiałem stabilizację w minolcie.
W Sony jeszcze mi się nie zdarzyło...
Wszystkie naprawy sprzętu z logiem przeprowadza CSI w Warszawie.
Rozumiem-dzięki.
Gratulacje dot. Twojej transakcji ze zdjęciem. Też bym chętnie zrobił taki interes. Miłego dzionka.......
piociso - tu masz A200 w b.dobrym stanie za 600 zł na alledrogo: http://allegro.pl/show_item.php?item=1448203518
jeżeli jej stan odpowiada opisowi to dobra okazja... tylko jakoś w przebieg 2k zdjęć w dwa lata to nie chce mi się wierzyć... ale akurat to nie ma jakiegoś kolosalnego znaczenia
Dzięki Panowie
Oglądam oferty, przeglądałem też tą aukcję (kup teraz 700). Jak pisałem muszę to przemyśleć. Nie wiem cz przy okazji awarii A200 nie kupię aparatu z wyższej półki. Co prawda moja A200 ma "przebieg" trochę ponad 10.000. i szkoda ale co zrobić jak człowiek nieudolny i zepsuł.
A tak na marginesie........ Aparat mi spadł- nie tyle spadł ale przewrócił się z gównianym statywem i stało się. Statyw dostałem i testowałem go ale było to takie badziewie (niestabilny i kiwający), że wywrócił się z aparatem. Jak już wielu poprzedników pisało- aparat nie może nigdzie uderzyć bo po nim. Ja nie przewidziałem tego że ze statywem mi się przewróci i mam..............